Honnan tudod, hogy alacsony a kálium?

A szervezetnek szüksége van állandó kálium-táplálékra az ideg- és izomsejtek megfelelő működéséhez, különösen a szívében. A normál káliumszint 3,6 és 4,8 milliekvivalens liter között van, és bármit kevesebb, mint 2,5 milliekvivalens / l veszélyesnek és életveszélyesnek tekinthető, a MayoClinic.com szerint. Az alacsony káliumszint tüneteinek ismerete segít a lehető leghamarabb orvoshoz fordulni. A napló segít Önnek nyomon követni az egyes tüneteit, hogy képes legyen felismerni, ha a kálium szintje túl alacsony.

Vegye figyelembe az izomgörcsöket vagy az izomgyengeséget. Az izmoknak sok káliumra van szükségük a szerződéshez. Ha a test bármely részén görcsöket érez, akkor a kálium szintje egészséges szint alá csökkenhet. A gyengeség az alacsony káliumszint jele, ezért ha több mint egy napig izomgyengeséget érez, szükség lehet a káliumszint ellenőrzésére. A bizsergés és a zsibbadás az alacsony kálium izomzatát jelenti.

Rögzítse a bélmozgást. A székrekedés gyakori tünete az alacsony káliumnak. Ha nehézségekbe ütközik a széklet elszállításakor, vagy ha napi több mint egy órában nem székletet szedtek, akkor székrekedés következhet be.

Ügyeljen a szívedre. A rendellenes szívritmus az alacsony káliumszint jele, így ha szabálytalan szívverést érez, a kálium szintje egészséges szint alá eshet. A szívdobogás a kálium alacsonyabb jele. A szívdobogás úgy érzi, mintha a szíved ugrálna, lebiggyesztené vagy lüktetne.

Figyeljen arra, hogy folyamatosan émelygőnek érzi magát, vagy ha többször is hánytál más magyarázat nélkül. Az émelygés és a hányás az alacsony káliumszint jele, és fontos jelenség, hogy a szintje túl alacsony.