A baba bella gomba egészségügyi előnyei

Akár nyers salátákban vagy receptekben főzve, más alapanyagokból készült ízeket magukba ölnek, a gombák nagy választékot kínálnak a szakácsoknak. Miközben élvezi a “baby bella” gomba mélyebb, fésülködőbb ízét, akkor is kap tápértéket és más egészségügyi előnyöket.

A gomba nevek zavaróak lehetnek, mert sok különböző fajtához tartozik ugyanazon tudományos család. Az Agaricus bisporus fehér és barna gomba. A fehér gomba magában foglalja a gombák gombját. A barna gombafajta magában foglalja a kriminót és a portobellákat. Crimini a “baby bella” megfelelő neve. Ez egy portobella, amely nem érett fel.

A “baby bellas” vagy a kriminológia a gombák alacsony kalóriatartalmú és alacsony zsírtartalmú étrendi rost, kálium és a B vitaminok riboflavin, niacin és pantoténsav. Az étrendi rost csökkenti a koleszterint, segít fenntartani a stabil vércukorszintet és segíti az emésztési folyamatot. A kálium fontos ásványi anyag, amely elengedhetetlen az izmok összehúzódásához és az idegek közötti jelek továbbításához. A B-vitaminok támogatják az anyagcserét és az immunrendszert, elősegítik a sejtek növekedését és szükségesek a vörösvérsejtekhez.

A kriminális gomba számos antioxidánst tartalmaz, köztük ergotioneint, riboflavint és két nyomelemet réz és szelén. Réz található a sejtek egész testében, de különösen bőséges a tüdőben és a vörösvérsejtekben. Az antioxidáns mellett a réz szerepet játszik a vas, az energiatermelés és a kötőszövet képződésében. A szelén antioxidánsként működik, védi a sejteket az erek bélésében, és segít a pajzsmirigy hormon szabályozásában. Az ergotioneint egyedülállóan a gombák termelik, és erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, jelentések a gombainformációkról.

A “Nutrition Journal” 2010. júliusi számában megjelent Keith Martin professzor által végzett kutatás azt mutatja, hogy a gombák segítenek megakadályozni a sejtek felgyülemlését a gyulladt erekben. Ez a kutatás támogatja azt az elméletet, hogy a “baby bellas” csökkentheti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát.

2010 novemberében a “Experimental Biology and Medicine” megjelentette Keith Martin és S. Brophy kutatását, amely a gombáknak a mellrákos sejtekre gyakorolt ​​hatását tesztelte. Megállapításuk szerint az összes gomba, beleértve a kriminuszt, a portobella, az osztriga, a maitake és a gombfajtákat, elnyomta a mellráksejtek növekedését.

Az alapok

Táplálás

Antioxidánsok

A szív- és érrendszeri

Rákellenes