A diétás szóda okozza a puffadást és a víz-súlygyarapodást?

Bár nem életveszélyes, a puffadás gyakran kellemetlen – és még fájdalmas is – és a vízvisszatartás összetörheti a helyzetet, és rosszabbul érezheti magát. Ha gyanítod, hogy a diétás szóda fogyasztása szokott a puffadásod és a vízvisszatartásod lehetséges oka, lehet, hogy valami. Próbálja eltávolítani a diétás szóda étkezési tervét egy-két hétig, hogy lássa, talál-e mentességet a tüneteitől. Akárhogy is, ha rendszeres diétás szódásital, akkor jó ötlet helyettesíteni a szódát az egészségesebb italokkal, mert más nemkívánatos mellékhatásokkal is járhat.

A diétás szóda cukorhelyettesítőket, például mesterséges édesítőszereket tartalmaz, amelyek jelentősen csökkentik az italban lévő kalóriák számát. A tudós arra gondol, hogy a mesterséges édesítőszerek okozhatnak vagy hozzájárulhatnak a folyadék visszatartáshoz, de az emberi tantárgyakkal kapcsolatos jól megtervezett tanulmányokra szükség van. Jelenleg kevés bizonyíték áll rendelkezésre annak bizonyítására, hogy a szóda mesterséges édesítőszerei megőrzik a vizet. “Az Appetite folyóiratban 2011 januárjában megjelent tanulmányban a tudósok a mesterséges édesítőszerek szacharint és aszpartámot és folyadékvisszatartását vizsgálták egy állatban kísérlet. A tanulmányban a mesterséges édesítőszerek, de nem a cukor okozta súlygyarapodást nem a kalóriabevitelhez képest, amit a kutatók spekuláltak, lehet, hogy a víz visszatartása miatt. Bár ezek az eredmények érdekesek, ez egy kicsi, rövid távú vizsgálat patkányok felhasználásával, és hosszabb időtartamú humán vizsgálatok szükségesek a következtetések levonása előtt.

Néhány diétás szénsavas ital bizonyos édesítőszereket használ, amelyek a gyomorpanaszok és emésztési zavarok kockázatát okozhatják vagy növelhetik. Például a cukoralkoholok, amelyek bizonyos étkezési szeszes italokban és más étrendi élelmiszerekben találhatók, emésztési problémákat okoznak, mint pl. A gáz, a puffadás és még a hasmenés is. A gasztrointesztinális idegesség okozásához szükséges mennyiség nagymértékben változik személyenként. Vannak, akik elviselhetik a közepes mennyiségű cukoralkoholokat, míg mások kis mennyiségű gázzal vagy más mellékhatással rendelkeznek. A cukoralkoholok “-ol” -on végződnek, amely magában foglalja a szorbitot, a xilitot és a mannitot. Ha látod a diétás italok összetevőinek felsorolását, cukoralkoholokkal édesítheted, és okozhatod a megfázásodat.

Bár nem egyértelmű, hogy a diétás szóda kifejezetten vízhiányt okoz-e, a tudósok bizonyították, hogy általában súlygyarapodást okozhatnak. A klinikai felülvizsgálat szerint számos nagyszabású kutatási vizsgálat mutat kapcsolatot a mesterséges édesítőszerek és a súlygyarapodás között. Ezen túlmenően, más tanulmányok azt találták, hogy a mesterséges édesítőszerek nem segítenek Önnek a testsúlycsökkenés önmagában, mondják a szerzők a felülvizsgálat. A felülvizsgálat a Yale Journal of Biology and Medicine című 2010. júniusi számában szerepel. Egy különálló dokumentum szerint a szódabeépítésben előforduló mesterséges édesítőszerek nem idézték elő a szervezet teltségességét, ami növelheti az éhséget és több kalóriát fogyaszt, mint másképp. Ez a cikk a Trends in Endocrinology and Metabolism című folyóirat július 2013-as kiadásában jelent meg.

A diéták tipikusan diétás szódát fogyasztanak az alacsony kalóriatartalmú fogyás tervének részeként, mivel kevés a kalória. A diétás szódabemutatónak nincs tápláló értéke, ezért jobb, ha más kalóriamentes italokkal helyettesítheti. Nem cukrozott tea jó megoldás. Tele van antioxidánsokkal, úgynevezett polifenolok, amelyek együttesen hozzájárulnak az Ön egészségéhez és jólétéhez. Az erjesztett italok, mint a kombucha, egy másik jó lehetőség, mivel probiotikum-barát baktériumokat biztosítanak, amelyek hozzájárulnak az emésztőszervi egészséghez. Fontos, hogy sok vizet inni, különösen akkor, ha alacsony kalóriatartalmú étrendet követel, . Az ivóvíz megkönnyíti a súlycsökkenést, állítják a tudósokat, akik 2008-ban közzétették az Obesity című folyóiratot. A kutatók 12 hónap alatt követték a női diétákat, és úgy találták, hogy sok vizet fogyasztanak és a növekvő vízfelvételt jelentős súly és testzsír-elvesztés kapcsolják össze az idő múlásával. Ezek az eredmények teljesen függetlenek az étrendtől és a testmozgástól, ezért ha fogyni szeretnél, próbálj meg több vizet itni.

Diétás szóda és folyadék visszatartás

Diétás szóda és vérzés

A diétás szóda általános súlygyarapodást okozhat

Diétás szóda cseréje