A hasnyálmirigyrák korai jelei

Hasi fájdalom

A hasnyálmirigyrák nagyon súlyos betegség, amely nagyon kevés tünetet okoz a korai stádiumban. A hasnyálmirigyrák egyik legnagyobb problémája az, hogy az idő múlásával a tünetek elég erősek ahhoz, hogy figyelmeztessék az orvos kinevezését, már komoly előrehaladást ért el. Ezért a hasnyálmirigyrák olyan halálos betegség. A hasnyálmirigyrák számos fajtája van: adenokarcinóma, szigetsejt karcinóma, hasnyálmirigy-blokk és izolált szarkóma és lymphomák. Az adenokarcinóma a legelterjedtebb a Texas Egyetem szerint, és az esetek 95% -át teszi ki.

Izomgörcsök

A hasnyálmirigy-rák leggyakoribb tünete a fájdalom vagy kellemetlen érzés a has felső részében. A Mayo Klinika szerint ez a fájdalom a hasi terület elülső részén kezdődik és a hát felé sugárzik. Gyakran romlik fűszeres vagy zsíros ételek fogyasztása után. A tünet általában emésztési zavarra hasonlít, és ilyenként elbocsát.

Cukorbetegség

Mivel a hasnyálmirigyrák hatással van a test hormonszintjére, izomgörcsök fordulnak elő. Az izomgörcsök leggyakoribb területei a karok és a lábak. Ezek a görcsök leggyakrabban éjszaka fordulnak elő, amikor a páciens a naptól kezdve leáll. Az is gyakori, hogy görcsös a hátsó izmok és a hasi izmok a hasnyálmirigyrák.

Sárgaság

A hasnyálmirigy az a szerv, amely inzulint termel, amely az élelmiszereket glükózként alakítja át energiára a szervezetben. Ha a hasnyálmirigy nem termel elegendő inzulint, túl sok glükóz lesz a vérben, ami cukorbetegséget okoz. Ha a cukorbetegség hirtelen előfordulása a vércukorszinttel összefüggésben nem jelentkezik, a hasnyálmirigy-rák lehetőség. Ez különösen igaz az idős egyénekre.

Ha a hasnyálmirigy fejét tumor okozza, akkor a bilirubin gyorsan megkezdődik a véráramba. A bilirubin az epe mellékterméke és sárga színű. A bőr és a szemek fehérsége sárguló színűvé válik. A sárgaság egyéb tünetei közé tartoznak a tea színű vizelet és az agyagszínűek vagy fehérek. Lehetséges továbbá, hogy a páciens egész sárgaságot tapasztaljon a test egészében, amikor sárgaság lép be.

Amint azt fent említettük, a hasnyálmirigyrák egyik tünete a táplálkozás utáni fájdalom. Ez a fájdalom hasonló lesz az emésztési zavarhoz, de sokkal súlyosabb, mint az átlagos emésztési zavar. Ezt fűszeres vagy zsíros ételek fokozzák. Az antacidok és az emésztési problémák elősegítésére szolgáló gyógyszerek nem segítenek a fájdalomnak.

Fájdalom étkezés után