A légszennyezés okozta betegségek

Asztma

Számos olyan betegség van, amelyet a légszennyezés okozhat. Az Országos Környezetegészségügyi Intézet (NIEHS) szerint – az Országos Egészségügyi Intézet megoszlása ​​- a levegőszennyező anyagok hosszú távú expozíciója növeli a légzőszervi megbetegedések kockázatát. A NIEHS megjegyzi, hogy a gyermekek és az idősek különösen érzékenyek az ózon, a finom porrészecskék és más, a levegőben lévő mérgező anyagok káros hatásaira. A szennyezéssel kapcsolatos betegségek enyhe vagy súlyos betegségek között mozognak, és jelentősen befolyásolhatják az ember életminőségét.

COPD

Az asztma olyan betegség, amelyet a légszennyezés okozhat. A Natural Resources Defense Council vagy a NRDC & mdash; egy non-profit nemzetközi környezetvédelmi érdekképviseleti csoport, New York-i székhelyű New York-i székhelyű, az asztma a krónikus, esetenként gyengeséges légúti légúti megbetegedés, amelyet a gépkocsik, gyárak Vagy erőművek. Az NRDC kijelenti, hogy a következő légszennyező anyagok gyakoriak az asztmában: talajszint ózon, kén-dioxid, finom részecskék és nitrogén-oxid. A Betegségek Ellenőrzési és Megelőzési Központja vagy a CDC azt állítja, hogy az asztmás rohamok másik fontos indítéka a környezeti vagy másodlagos dohányfüst. A CDC azt javasolja, hogy az asztmás gyermekek szülei, barátai és rokonai megpróbálják abbahagyni a dohányzást, és soha nem dohányozniuk kell egy gyermek vagy asztmás beteg közelében, mivel ez asztmás támadáshoz vezethet.

Tüdőrák

A krónikus obstruktív tüdőbetegség vagy a COPD olyan betegség, amelyet a légszennyezés okozhat. Az Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Orvostudományi Könyvtára és az Országos Egészségügyi Intézet (NIH) azt állítja, hogy a COPD esetében a légutak és a légzsákok elveszítik alakjukat, kiborulnak vagy hajlékonyak, és hogy a krónikus hörghurut és a tüdőtágulat közös COPD-k. Az American Lung Association vagy az ALA szerint a levegőszennyezés hosszú távú kitettsége, különösen a kipufogógáz-károsodás, növeli a nők kockázatát az alsó tüdőfunkció, a COPD és az idő előtti haldoklás kockázatára, és a tehergépkocsi-vezetők, a dokkoló- és a vasúti dolgozók érzékenyebbek lehetnek A tüdőrák, a szívelégtelenség és a COPD-vel összefüggő halálesetek miatt, amikor a dízel károsanyag-kibocsátása krónikus. Az ALA azt is megjegyzi, hogy még az alacsony ózonszint és a finom porrészecskék is növelik a kórházi beavatkozás veszélyét a tüdőgyulladás és a COPD esetében.

A tüdőrák olyan betegség, amelyet a légszennyezés okozhat. A LungCancer.org szerint a tüdőrákot az egyik vagy mindkét tüdőben az abnormális sejtek ellenőrizetlen növekedése jellemzi. Idővel a kóros sejtek tumorokká alakulhatnak ki, és károsíthatják a tüdő elsődleges funkcióját: a vér, és ezáltal a test oxigénellátása. A LungCancer.org szerint a tüdőrák két fő típusa van: nem kissejtes tüdőrák vagy NSCLC és kissejtes tüdőrák vagy SCLC. Egy 2002-es tanulmány szerint C. Arden III. Pápa, Ph.D. És a kollégák, a “The Journal of the American Medical Association”, hosszú távú kitettség égéstermékkel finom szemcsés anyag jelentős kockázatot jelent a cardiopulmoary és a tüdőrák halálozás. Nyberg Fredrik és az Epidemiológia című folyóiratban 2000-ben végzett tanulmány szerint a városi légszennyezés növeli a tüdőrák kockázatát, és a gépjármű-kibocsátások különösen problémásak lehetnek.