Az arckezelés nyújtja a bőrt?

Használsz egy bicep curl-t, hogy megfeszítsd a karod izmait – sokan azt állítják, hogy az arcizmok feszítésére irányuló gyakorlatok segíthetnek a bőr megerőltetésében. Amíg az arcodon izmok vannak, a húzódás megszüntetése nem kívánt következménnyel járhat: a rugalmas szálak feldarabolása és a bőr elhúzódása az idő előtt. A keringés ösztönzésére használt módszerek hasznosak lehetnek a vér és a tápanyagok bőrre jutásához, hogy feltöltsék a bőrsejteket, és a méreganyagokat a nyirokrendszerbe továbbítják a vízelvezetéshez, ami ideiglenesen szűkíti a bőrt. Azonban az arc gyakorlatok idő előtt nyújthatják a bőrt.

Az arcélettanulmányok olyan mozdulatokat tesznek, mint az ajkak fújása, mosolyogva vagy a szemöldök felfelé és lefelé mozgatásával a bőr gyakorlásához. Néhány termék a piacon a bőr gyakorlásához tartalmaz olyan arcmasszákat, amelyek serkentik a bőrt vagy arcukat hordják. Az arc-gyakorlatok mögött rejlő gondolat az, hogy erősítse az izmokat a bőr alatt, hogy a bőr jobban felemelkedjen és kevésbé hajlik. Azonban az arc-gyakorlatok nem építenek izomot ugyanúgy, mint a súlyemelési rutinod. Valójában az arckezelések, mint például a botulinum toxin injekciók, gyengítik az arcizmokat, mert az arctisztítás vonalakat okoz.

Az arcod a bőröd része, amelyet a leginkább a környezetre fektettek ki, beleértve a szél, a nap és a szennyező anyagokat. Idővel a rugalmas és a kollagén rostok, amelyek a bőre struktúráját adják, elkezdenek lebomlani, ami ráncosodást és megereszkedést okoz. A ráncok jellemzően azokon a területeken fordulnak elő, ahol a legtöbb arcmozdulatot tapasztalja, például a mosolyvonalakon vagy a homlokán, amikor felveszik a szemöldökét. Az arcizomzatnak nagyon kevés köze van a bőr ráncosodásához. Ehelyett a bőr rostjai hozzájárulnak a ráncokhoz és a vonalakhoz.

Bár a test más területei, például karjaid vagy lábaid is megfeszülhetnek, ha ellenállóképességet végeznek, az arcbőr vékonyabb és hajlamosabb a nyújtásra. “Ha a rugalmas bőr felesleges nyújtását idézi elő, akkor a rugalmas rostok meghibásodását idézheti elő, és hamarabb meg fog nyúlni” – mondja Dr. Neal Schultz, a dermatológus a DermTV-ről. “Az arcfestés egy teljes no-no, ami segít az arcbőrének és a textúrájának.”

Az arcmozgások helyett a bőr ápolásához gyakorolhat masszázs gyakorlatokat a vérkeringés ösztönzésére, ami hasznos lehet a bőrére. A Fogyasztói Útmutató a Plasztikai Sebészethez azt ajánlja, hogy ujjaidat úgy vigye el, hogy finoman masszírozza azokat a területeket, ahol olyan arcfeszültségeket tapasztalhat, mint a homlok, az arc és az állkapocs. Ez manuálisan ösztönözheti a jó keringést az arcán, ami megkönnyítheti a baktériumok nyirokelvezetését, anélkül, hogy megnyújtaná az arcot.

Jelentőség

A ráncok okai

Szakértői Insight

Ajánlást