Egészséges iskola utánpótlás a tizenévesek számára

Amikor a tinédzser otthon érkezik az iskolából, lehet, hogy fárasztó. Fontos gondoskodni arról, hogy az iskola utáni étkészlete tápláló legyen. Ha néhány aprókapcsot tartasz a kezében, akkor a tinédzser olyan snacket kereshet, amelyet élvez, ami fontos vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz, amire energiára van szüksége, és jól teljesít az iskolában és a sportban. Kimberly A. Tessmer beszámol a könyvében: “A Minden táplálkozási könyv: Energia növelése, betegség megelõzése és hosszabb élettartam. ”

A teljes búzakorpa tinédzsereknek töltő snack lehetőség, és tápláló is, mert tápanyagokat szállít, például a rostokat. Tessmer azt javasolja, hogy megszórjuk a tortilla alacsony zsírtartalmú cheddar sajtot, és felmelegítjük a sütőben vagy a mikrohullámú sütőben, amíg olvad. Roll a tortilla fel és szelet öt vagy hat darab. Tűzzünk friss paradicsomos salsa-val egy C-vitamin adagban. Egy másik egészséges duzzasztási lehetőség a guacamole, amely telítetlen zsírt és nagy mennyiségű káliumot tartalmaz.

A húr sajt és a napraforgó magvak kombinációja tinédzsának jó adag fehérjét tartalmaz az energia számára, valamint néhány kalciumot a még növekvő csontok számára. Válassza az alacsony zsírtartalmú sajtot, hogy segítsen ellenőrizni, hogy mennyi telített zsírt fogyaszt a tini. Az alacsony zsírtartalmú szeletelt sajt bármilyen formája hasonló előnyöket kínál. A napraforgómag gazdag E-vitamin forrása, melyet a tiniknek egészséges bőrre, körmökre és hajra van szüksége. A tökmagot a napraforgómag tápláló alternatívájaként használhatja.

A levegőben levő pattogatott kukorica alacsony zsírtartalmú és kalóriát tartalmaz, így a tinédzser 2 vagy 3 csészét eshet el anélkül, hogy túláradna. A popcorn szintén jó forrása a rostoknak, így Jodie Shield, MEd, RD és Mary Catherine Mullen, MS, RD szerint a tápláló iskola utáni táplálékot készítenek a könyvben: “Az amerikai Dietetikus Tábor Egészséges Étkezésre Gyerekek.” Adj hozzá néhány alacsony cukorszárított gyümölcsöt, például mazsolát, ribizlit, aszalt szilva vagy áfonya, hogy adjunk hozzá néhány C-vitamint és káliumot a snackethez. A fahéj rázása kellemes édességet ad a snacknek is.

A mini bagel egy egészséges, iskola utáni étkezési lehetőség, amely a snack méretű részeket tartja. Sok márka teljes palacsinta változatban kapható több rosthoz. A szendvicset töltő összetevők kézben tartása lehetővé teszi, hogy a tinédzser saját snacket készítsen, amikor hazaér. A csökkent zsíros krémsajt és a paradicsomszelet tápláló kombináció. A mogyoróvaj banánnal vagy sajttal és alma-szeletekkel más egészséges lehetőségekkel rendelkezik, és fehérjét és rostot biztosít az energia számára.

Tortilla Rolls

Sajt és napraforgó magvak

Pattogatott kukorica szárított gyümölcsökkel

Mini Bagel szendvicsek