Fül-porc fertőzés tüneteit

Fájdalom, duzzanat és vörösség

A külső fül porcból áll. A porcot körülvevő vékony szöveti réteget perikondriumnak nevezik. A perikhondritis a fül porcainak körüli bőr és szövetek fertőzése. Kezdetben a fül-porc fertőzés úgy tűnik, mint egy bőrfertőzés. Később a fertőzés a perikondriumra terjed. A perikhórtartalom általában a sérülések vagy traumák sérülése után jelentkezik, nem megfelelő fül piercing a porcokon, a külső fül műtéte, és a fülön forog. A Pseudomonas és a Staphylococcus aureus baktériumok általában érintettek

Az alakváltozások

A gyulladás jelei a perikhondritussal együtt lesznek jelen. Az Országos Egészségügyi Intézmények szerint a fájdalmas és piros fül a fül porcfertőzés leggyakoribb tünete. Fájdalom lép fel a fül porcában. A vörösség körülveszi a területet, ahol a sérülés bekövetkezett. A fülpótlás fertőzésével előfordulhat fülzúszó duzzanat.

mentesítési

A por a súlyos fertőzéssel összegyűjti a porcot és a környező perikondriumot. Ez a gézgyűjtemény néha a porc halálához vezethet, a Merck kézikönyvek szerint. Ez azért történik, mert a porc átveszi a vérellátását és a táplálékot a perikondriumból. Ez deformálódott fülhez vezethet. A fülcsont kezeletlen súlyos fertőzése megváltoztathatja a fül formáját, és a fül farkas karfiol alakú deformitását eredményezheti.

A fül porcfertőzés súlyos esetei lázzal járnak, a sebek kiömlése és a fül viszketése következik be. A súlyos fül-porcfertőzés az érintett területen kéregeket okozhat, és a genny, mint az ürítés. A fülfertőzés az arc és a nyak lágy szövetére terjedhet, a University of Texas Medical Branch szerint. Ha a fent említett fül-porcfertőzés tünetei vannak, azonnali orvosi ellátást kell fordítani a szövődmények megelőzésére.