Gyümölcsöt eszünk, anélkül, hogy lemosnánk

Bár a szupermarket gyümölcse tiszta lehet, kétszer meggondolhatja az áru mintavételét, mielőtt a bőrt megmosná. Mindig a legjobb, ha elfogyasztja a gyümölcsét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az egész élelmiszerek vitaminjait, ásványi anyagait és előnyeit a piszkos gyümölcsök – például a baktériumok, peszticidek és a felszíni felhalmozódások – buktatói nélkül kapja meg.

Gondoljon az összes olyan kezére, amely a gyümölcsöt kezelte, mielőtt megvásárolná a boltban – a betakarítók betöltik a gyümölcsöket a teherautókba, az élelmiszerboltos munkatársat, aki bemutatja azokat, még a különféle vevőket is, akik a gyümölcsöt a saját választása mellett kezelik. Minden embernek baktériumok és baktériumok vannak a kezükön, amelyeket ezután átvisznek a gyümölcsre. Ha az egyik ilyen beteg beteg lenne, akkor felszívhatja ezeket a baktériumokat, amikor a mosatlan gyümölcsöt eszik. Ha kihagyja a mosást, akkor családját veszélyeztetheti.

A Környezetvédelmi Munkacsoport kiadta a 12 gyümölcsöt és zöldséget, amelyek hajlamosak voltak a peszticidekre a bőrön. A listát őszibarack töltötte be – a vizsgált őszibarack 97 százaléka felszíni peszticideket tartalmazott. A “Dirty Dozen” egyéb gyümölcsei között szerepel az alma, a cseresznye, az eper, a szőlő és a körte. Miközben a peszticidek használatát szigorúan az Élelmiszer- és Gyógyszer-Hatóság szabályozza, a peszticidek nagy mennyiségű peszticid-expozíciója és lenyelése összefüggésbe hozható egészségügyi problémákkal, például idegkárosodással és születési rendellenességekkel. A megfelelő mosás eltávolítja a peszticideket az élelmiszerből.

Bizonyos gyümölcsök különösen hajlamosak a hibák elhárítására. Míg a peszticidek segítenek megszabadulni ezektöl a rovaroktól, ha ökológiai gyümölcsöt választanak, észlelhetnek hibákat és tojásokat. Ha gyümölcsét olyan boltból vagy piacról vásárolta meg, ahol a gyümölcslábak elterjedtek, a legyek tojást rakhatnak a gyümölcs felszínére. A gyümölcseit megfelelően lemosva, mielőtt enni, segíthet megmosni a tojásokat, és megölni a legyeket, nehogy tudatlanul lenyeljük őket.

Még a fogyasztásra szánt élelmiszereket is meg kell mosni. Miközben az úgynevezett termékbevonatokat megvásárolhatja a boltból, nem kell pénzt költenie a termékekre. Ehelyett 60 másodperc alatt mossa le az összes gyümölcsöt folyó víz alatt, zöldségkefével, fűszeres gyümölcsökkel, például almával vagy mangóval. Ha puha gyümölcsöt tisztít, használja a kezét, hogy gyengéden megtisztítsa a bőrt, anélkül, hogy a húst megrongálná. Az alaposabb tisztításhoz mossa le 2 evőkanál. Ecet 1 pint vízzel keverve. Öblítsük le hűvös vízzel, majd hagyjuk levegőn megszárítani használat előtt.

baktériumok

Rovarirtók

rovarok

Megfelelő mosás