Olyan gyógyszerek, amelyek segítik a petefészkeket a tojások tehermentesítésére

Áttekintés

A gyógymódok szakemberek gyakran gyógyszert írnak elő, hogy segítsenek a petefészkeknek az érett tojást előállítani és felszabadítani, más néven ovulációnak nevezik. Bizonyos egészségügyi feltételek megtilthatják a nők ovulációját, így megakadályozva a terhesség előfordulását. Az ovulációt okozó szerek injekciós és orális formában állnak rendelkezésre.

Clomid

A Clomid, más néven klomifén-citrát, olyan gyógyszer, amelyet ovuláció indukálására alkalmaznak ovulációs nehézségekkel küzdő nőknél. A Clomid szájon át, naponta egyszer, a menstruációs ciklus 5. napjától kezdve, a Drugs.com szerint. Az ovuláció 5-10 nappal a Clomid lefolyása után következik be. A mellékhatások közé tartoznak a hőhullámok, a hasi fájdalom, a mellérzékenység és a fejfájás.

femara

A Femara egy orális gyógyszer, amelyet eredetileg emlőrákos betegek kezelésére alkalmaztak, bár az ovuláció mellékhatásnak bizonyult. A Chicagói Haladó Centrum jelentése szerint egyes olyan nők, akiknek nincs sikerük a Clomid-szal, terhességet érnek el a Femara-val. A Clomid mellékhatásai közül sok hiányzik, így kényelmesebb lehet néhány. A Femara-t arra is használják, hogy jobb peteérést vagy szuper ovulációt indukáljon azokban a nőkben, akik már önmagukban ovulálnak.

Humán menopauzális gonadotropin (hMG)

Az emberi menopauza gonadotropin injekciózható gyógyszer. Ez magában foglalja az FSH néven ismert hormont vagy a tüszőstimuláló hormont, amely serkenti a petefészket, hogy éretté váljon, és felszabadítsa a tojást. Ezt egy izomban vagy egy zsírrétegben adják. Az UCSF Orvosi Központ szerint a gyógyszeres kezelést este 6 órakor kell adni. És 10:00 óra

Folliculus stimuláló hormon (FSH)

Az FSH két injekciós gyógyszer, a Follistim vagy a Gonal-F formájában áll rendelkezésre. Úgy működik, hogy a petefészkeket egynél több tojás termelésére ösztönzi, és néha egyidejűleg alkalmazzák a hMG-vel. Az injektálható gyógyszerek, például az FSH és a hMG szintén növelik a többszörös terhesség kockázatát. Ezt a gyógyszert szedő betegeket szorosan követik ultrahanggal, hogy figyelemmel kísérjék a petefészkek túlzott stimulálását.

A metformin egy olyan orális gyógyszer, amely ovulációt indukál azoknál a nőknél, akiknek nincs sikerük Clomiddal. A Clomid egyidejűleg alkalmazható a sikerességi arány növelésére. A InfertilitySpecialists.com szerint a metformin egyes nőknél súlycsökkenést okozhat.

A gonadotropin felszabadító hormon, vagy a GnRH egy szivattyún keresztül történik, amely folyamatosan biztosítja a gyógyszert nappal és éjjel. A közös utazás szerint az ilyen típusú gyógyszereket kapó betegek 90 százalékos eséllyel képesek ovulációra és 80 százalékos esélyt kapnak arra, hogy nyolc hónapon belül terhesek.

Azok a nők, akik nem peteérik a magas prolaktin hormonszint miatt, előnyösek lehetnek a bromokriptin alkalmazásában. A bromocriptin olyan orális gyógyszer, amely nem növeli a többszörös terhesség kockázatát, és nem okoz túlérzékenységet a petefészkeknek.

metformin

Gonadotropin felszabadító hormon (GnRH)

Bromokriptin