A diasztolés vérnyomás leesik a munka után

Amikor a szíved megegyezik, vérrel szivattyúzza az egész testet az artériákon keresztül. A szív teljesítményének és a vér szivattyúzásának értékeléséhez méréseket kell végezni. Az erre a célra használt mérést vérnyomásnak nevezik. Az eredményeket úgy találtuk, hogy kiszámítottuk a vér pumpált mennyiségét és a vér erejét az artériák falaira.

A vérnyomást milliméterben higany vagy mm / Hg értékben mérik. Ezt a szisztolés nyomást mutatja a diasztolés nyomás. A szisztolés nyomás a legmagasabb nyomás az artériákban, amikor a szív megegyezik. A diasztolés nyomás az artériákban a legalacsonyabb nyomás, miközben a szív nyugszik. Az American Heart Association szerint a normál eredmény 120/80 vagy kevesebb lehet a felnőttek számára. A normálnál magasabb értékeket, valamint a normálnál alacsonyabb értékeket az orvosnak kell értékelnie.

A jó edzésprogram tervezése magában foglalja az általános egészség megértését. A Betegségek Ellenőrzési és Megelőzési Centrumai azt sugallják, hogy mindenkinek legalább 30 perc fizikai aktivitást kell kapnia, vagy hetente öt napot kell gyakorolnia. Ezen célok elérésénél értékelni kell a vérnyomását az edzés előtt, alatt és után, hogy alaposan megértsük, hogyan érinti.

A kijavítás befolyásolja a vérnyomását. A normál populáció esetében a szisztolés nyomás emelkedni fog az edzés során. A diasztolés nyomásnak szinttel kell, hogy maradjon, vagy enyhén csökkenjen. A diasztolés nyomás enyhe csökkenése a vasodilatáció, vagy az artériák nagyítása, egy edzés során. Azonban tudnia kell, hogy a diasztolés nyomás 10-20 mm / Hg-nál nagyobb mértékű csökkenése abnormálisnak tekinthető, és orvosnak kell vizsgálnia.

A vérnyomás bármely drasztikus emelkedését vagy csökkenését orvosával kell megbeszélni. A túlzottan változás az edzés alatt vagy után azt jelentheti, hogy szív- és érrendszeri vagy szívproblémái vannak a University of New Mexico honlapján. Egyes gyógyszerek megváltoztathatják az ideális vérnyomást. Ha igen, meg kell vitatnia, hogy elég egészséges-e a túlzott testmozgáshoz.

Azon személyeknél, akik gerincvelős sérüléseket szenvednek, nem ritka, hogy a diasztolés vérnyomás szintje 10-20 mm / Hg-ra esik a testmozgás után. Bár rendszeres előfordulás, ez nem jelenti azt, hogy a gerincvelő sérülései mentesülnek a megfigyelés alól. Valójában ezeket a betegeket gyakrabban kell figyelemmel kísérni. Ezenkívül a terhelés alatt tapasztalt fájdalmat értékelni kell, és a mellkasi fájdalmat vészhelyzetként kell kezelni.

Eredmények

Edzés

Hatások

Figyelem

szempontok