Hogyan tisztítod a fehér baseball nadrágot?

A fehér baseball nadrág kihívást jelenthet a tisztításhoz, mivel a keményen játszó foltok a fehér szövet ellenállnak. Mivel a baseball különböző szabadtéri körülmények között játszódik le, elkerülhetetlenek a földi szennyeződések és a fűfoltok. Ha a foltokat nem megfelelően kezelik fehér baseball nadrágokon, akkor még a tiszta nadrág is piszkos és csúnya lesz. A helyes foltkezelési és mosási technikák segítségével a nadrágok egész évben tiszták maradnak.

Vegye ki a laza szennyeződést vagy a felesleges iszapot. A száraz baseball nadrágot erőteljesen vagy finoman meg kell rázni a szennyeződések eltávolítása érdekében. A nedves nadrágot hideg vízzel le kell hűteni a szabadban, vagy hideg vízzel kell mosogatni egy mosogatóba, hogy megvédje a piszkot és az iszapot.

Határozza meg, hogy a nadrág színtartó. Ha a nadrágok mind fehérek, akkor ez nem jelent gondot. Ha a nadrágok fehér színű kárpitozással vagy pinstripes-kel vannak ellátva, ügyelni kell arra, hogy ne sérüljön a szín. Keverjük össze 1/4 csésze hideg vizet 1 evőkanál. A klór fehérítőt, és helyezzen néhány cseppet a nem feltűnő színűre. Két perc múlva szárítsa meg és ellenőrizze, hogy a szín elhalványul-e. Ha színváltozás következik be, a nadrág színe nem színezhető, és a klór fehérítőt nem szabad használni.

Határozza meg a folt típusát. A különféle foltok különböző kezeléseket igényelnek az optimális eredmény eléréséhez. A piszok, az iszap és a vér foltjai fehérjefoltok. A vörös agyagból és a fűből származó foltok festékfoltok.

Kezelje a fehérjefoltokat először öblítse le hideg vízben. Ha a folt nagyon friss, a hideg víz önmagában megteheti a trükket. Soha ne kezdje meleg vízzel, mert a forró víz a fehérjéket főzik, és mélyebbre erősíti a szövetet. Ha a folt hideg vízben történő öblítés után is marad, hideg vízzel áztassa enzim mosodai adalékanyaggal vagy nehéz tisztítószerrel.

A fű okozta festékfoltokat kezelje, kis mennyiségű, erősen tisztítható mosószerrel közvetlenül a foltra öntve, majd finoman dörzsölje a szövetbe. Öblítse le a nadrágot és hideg vízben áztassa színes, fehér színű fehérítőt. Klórfehérítő használható tartós foltok esetén, ha a nadrág színtartó.

A vörös agyag által okozott festékfoltokat az asztali só és a fehér ecet finom dörzsölésével finoman dörzsölje. Hagyja a keveréket a foltra 30 percig.

A nadrágot hideg vízben öblítse le, miután a foltot előkezelték. Ha a folt megmarad, ismételje meg a kezelést és hideg vízzel öblítse le.

Meleg vízben mossa meg a nadrágot nehéz tisztítószerrel. Ha a nadrág színtartós, adj hozzá klór fehérítőt. Ha nem színtartós, színezhető fehérítőszert kell adni.