Infravörös szaunák veszélyei

Túlmelegedés és kiszáradás

Az infravörös szaunák kis helyiségek infravörös fűtéssel. Ezek a fűtők olyan infravörös hőforrást adnak, amely nem melegszik fel a helyiségben, hanem közvetlenül egy személy testébe szívódik fel. A hatás hasonló a napsütésben, ahol az ember elég melegnek érezheti magát, habár maga a helyiséghőmérséklet hűvös. Az infravörös szauna száraz szauna, amely csak fűtést használ, hogy jótékony hatásokat teremtsen, ellentétben a nedves szaunákkal, amelyek szintén használnak forró vizet, amely a kőzetekre öntve gőztermelést eredményez. Az infravörös szaunák veszélyei általában ugyanazok, mint a nedves szaunáké, és túlmelegednek.

Szívbetegségekre vonatkozó megfontolások

A száraz vagy gőz szauna elsődleges kockázata túlzás, amint azt Andrew Weil orvos elmagyarázta. A túlmelegedés ájuláshoz és kiszáradáshoz vezethet, és a kiszáradás elektrolit kimerülést okozhat. Az idősebb emberek hajlamosabbak a túlmelegedésre, mivel a verejtékmirigy funkciója csökken a korral. A keringési állapotok is problémát jelenthetnek, amint azt a Sauna Talk. A gyermek testhőmérséklete is gyorsabban emelkedik, mint a felnőtteké, ezért a szülőknek konzultálniuk kell egy gyermekorvosral, mielőtt a gyermek számára lehetővé válik a szaunában való tartózkodás. Az alkohol növeli a túlmelegedés veszélyét. Ezenkívül a Sauna Talk tanácsot ad az antihisztaminokat, barbiturátokat, béta-blokkolókat vagy diuretikumokat szedő embereknek, hogy legyen óvatos az infravörös szaunák használata mellett. Ezek a gyógyszerek károsíthatják az izzadási képességet és dehidrációt is okozhatnak. Bizonyos egészségügyi zavarokkal küzdő emberek esetleg nem képesek biztonságosan kezelni az infraszauna hőjét. Ezek a rendellenességek közé tartozik a mellékvese szuppresszió, diabetikus neuropátia, sclerosis multiplex és Parkinson-kór.

Csökkentő ekcéma

Bár a szaunák biztonságban vannak a szívbetegségben szenvedők számára, egyes szív- és érrendszeri betegségek a szaunák elkerülésére szólnak, az American Journal of Medicine 2001. február 1-jei számában publikált tanulmány szerint. Ezek közé tartozik az instabil angina, a közelmúltban bekövetkezett szívroham és az aortacső szűkültsége (aorta stenosis). Az alkoholfogyasztás szaunában növeli az alacsony vérnyomás, az irreguláris szívverés és a hirtelen haláleset kockázatát. Weil óvja a magas vérnyomású embereket is, hogy “menjenek könnyűvé” a verejtékező hőt bármilyen formában.

Szilikon implantátumok

Az “American Journal of Medicine” tanulmány szerint a szauna alatt az izzadás növelheti a viszketést az ekcémában (atópiás bőrgyulladás). Egy másik, az 1989 decemberében kiadott “Európai Gyermekgyógyászati ​​Gyermekgyógyászati ​​Gyermekgyógyászati ​​Gyermekgyógyászatban” publikált tanulmány szerint a szaunákban rendszeresen részt vevő gyermekek úgy találták, hogy az atópiás bőrgyulladásban szenvedők felének súlyos tünetei vannak a szaunában.

Az infravörös szaunához képest egy potenciális veszély, amely a nedves szaunához viszonyítva, semmiféle szilikon implantátumot nem jelent. A szilikon elnyeli az infravörös hőt, amint azt a Sauna Talk. A szilikon implantátummal rendelkezőknek minden esetben orvoshoz kell fordulniuk, mielőtt infravörös szaunát használnának.