Olyan betegségek, amelyek könnyű fejfájást és gyomorfájást okoznak

Áttekintés

Számos betegség szédülést és gyomorfekélyt okozhat. Az Egyesült Államok Nemzeti Orvostudományi Könyvtára és az Országos Egészségügyi Intézetek szerint a szédülés a könnyedség vagy a közelgő ájulás érzése. A szédülés akkor fordul elő, amikor az agyban nem megfelelő a véráramlás. Néha kíséri az émelygés vagy a hányás iránti késztetés, bár a könnyezés és az émelygés önálló tünetek lehetnek. Amikor együtt fordulnak elő, a könnyezés és az émelygés jelezheti az alapbetegséget.

Akut hegyi betegség

Az akut hegyi betegség olyan betegség, amely kellemetlen érzést és hányingert okozhat. A Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint az akut hegyi betegség, vagy az AMS olyan betegség, amely a hegyvidéki hegymászókon, túrázókon, síelőkön vagy utazókon olyan tengerszint feletti magasságoknál is nagyobb hatást gyakorolhat, mint a tengerszint felett. Az AMS-t a csökkentett légnyomás és a magasabb emelkedésű oxigénkoncentráció okozza, és a tünetek az enyhétől a súlyosig terjedhetnek, befolyásolva egy személy idegrendszerét, tüdejét, izmait és szívét. A gyakori tünetek közé tartozik a fejfájás, a fáradtság, az émelygés, a szédülés és a rossz alvás, és a fizikai megterhelés tipikusan rosszabbá teszi a tüneteket. Az orvosi központ megjegyzi, hogy az AMS megtapasztalásának valószínűsége megnő, annál gyorsabban emelkedik az a személy, és a tünetek gyakran előfordulnak hat-tíz órával a gyors emelkedést követően, és egy-két napon belül feloldódnak.

Agyrák

Az agyrák olyan betegség, amely könnyű és gyomorfekélyt okozhat. A Nemzeti Agy Tumor Társaság megállapítja, hogy a koponyán belüli helyet elfoglaló agydaganat károsíthatja a normális agyműködést, és hogy a térben elfoglalt elváltozás növelheti az agyi nyomást, megváltoztathatja az agyat, vagy megakadályozhatja egy személy koponyájával, és károsíthatja az agyszöveteket és az idegeket. Az NBTS szerint az agytumor helyzete megköveteli a személy által tapasztalt tüneteket. Bár a tumor helyzete befolyásolja egy személy tüneteit, a gyakori agydaganatos panaszok közé tartoznak a felnőttek új rohamai, a motor és a szenzoros működés fokozatos csökkenése az ember karjában vagy lábában, egyensúlyhiány, látásvesztés, kettős látás, Zavar vagy diszorientáció, szédülés vagy szédülés és hányinger vagy hányás. Az NBTS megjegyzi, hogy a hányinger és a hányás a legsúlyosabban reggel.

Meniere betegsége

A National Institute of Sickness és egyéb kommunikációs zavarok, az Országos Egészségügyi Intézetek felosztása szerint a Meniere-betegség a francia orvos Prosper Meniere-nek nevezték el, aki először leírták a szindrómát. Ez a belső fül rendellenes rendellenessége, amely számos tünetet okoz. Az intézet kijelenti, hogy a Meniere-féle betegséget – amely jellemzően csak egy fület érint és hirtelen jelentkezik – a szédülés spontán rohamai jellemzik, amelyek szédülést, émelygést, hányást és izzadást okoznak. A Meniere-féle betegséghez kapcsolódó egyéb tünetek közé tartoznak a fülcsengés vagy a fülcsengés, halláskárosodás és nyomás a halló fülben, valamint a fejfájás, a hasi diszkomfort és a hasmenés. Az intézet megjegyzi, hogy egy személy hallása visszatér a Meniere-kór között, de általában idővel rosszabbá válik.