Sötét karikák a szeme alatt egy baba

Óvatosan vigyázz magadra a csecsemődet – így ha észreveszi a szeme alatt a sötét karikákat, akkor aggódni kezd, hogy egy komolyabb állapot jele lehet. Míg ezek a sötét “allergiás shiners” jelezheti az alapjául szolgáló problémát, például allergiát vagy hideget, ritkán súlyos betegség jele, állítja Barton D. Schmitt, a Parents.com.

Funkció

A csecsemő szeme alatt nagyszámú apró véredény található, amelyeket az infúorbitális vénás plexusnak hívnak, David L. Fay, a BabiesToday.com-on. Ezeknek az ereknek az a funkciója, hogy az orrba jutnak. Mivel oxigénes vért hordanak, sötétebb színűek, mint az egyéb hajók. Amikor irritált, ezek az erek megduzzadnak, és közelebb kerülnek a bőr felületéhez, ami sötét köröket eredményez a szem alatt.

Okoz

Számos oka áll fenn mögött, hogy miért érezheti a baba a sötét karikákat a szeme alatt. Az egyik példa az, hogy az allergiák, például a pollen, a pet dander vagy a penész beléptek és ingereltek az orrban. A másik az a krónikus sinusitis, amely olyan állapot, amikor az orr oldalán üreges területek üreges területei nem megfelelően szivárognak és baktériumokká és egyéb irritáló szerekké válnak Dr. Fay szerint. A megnövekedett adenoidok is lehetnek hibásak, Dr. Schmitt szerint. Ha úgy látja, hogy a baba gyakran lélegzik a száján, a kibővített adenoidok lehetnek hibásak.

tévhitek

Dr. Schmitt szerint sok szülő úgy véli, hogy a csecsemő szeme alatt sötét karikák az alváshiány következményei. Azonban Dr. Schmitt szerint ez nem így van -, hanem inkább a sötét karikák oka az orrduguláshoz kapcsolódik. További tévhit, hogy a sötét karikák a rossz egészségi állapotok eredménye. Bár a sötét karikák kellemetlenségek lehetnek, vagy allergiás problémákat jelezhetnek, gyakran nem jelentenek súlyosabb állapotot a Parents.com szerint.

Elismerés

Ha allergiás vagy gyakori hideg van jelen, a gyermeke gyakran tapasztalja a tüneteket a szem alatti sötét karikák mellett, a AskDrSears.com szerint. A tünetek közé tartozik az orrfolyás, a túlzott tüsszögés, a vörös vagy a vizes szemek, a csikorgó köhögés és / vagy a fülfertőzés. Ha az allergiákat hibáztatják, gyermeke gyakran sötét körökkel és orrdugulással kombinálódik. Ha az orrdugulás nincs jelen, a AskDrSears.com szerint más feltétel is lehet a hibás.

Megelőzés / Solution

Ha az allergiák hibásak a baba sötét karikáihoz, egyszerűen csak kerülni kell az esetleges irritáló hatásokat (pl. Por, penész és pollen). Ha gyermeke tünetei egyre erősebbek lesznek, amikor a hálószobájában van, akkor a gyermeke a AskDrSears.com szerint allergiás lehet az ágyra. Szintén alapos tisztítást kell adnia a helyiségnek, és meg kell vizsgálnia és kezelnie kell a penészgombák bármely területét. A gyermek matracját és párnáiat porérzékeny burkolatokkal is el lehet zárni, ami csökkentheti a porkiütés kockázatát. Ha gyanítod, hogy a családod kedvence hibás lehet, tartsa távol a kisbabát a kedvenceidtől, és gyakran mossa le a kedvenceidet, hogy eltávolítson minden olyan csillogást vagy pollent, amely kívülről felhalmozódott. A baba orvosa is javasolhatja a kezelést, például az orrmosást, amely eltávolíthatja az allergéneket a baba orrodból.