A máj detox tünetei tisztíthatók

Áttekintés

Minden tisztítószer általában valamilyen detox tünet, mivel a szervezet a toxinok és a szennyeződések eltávolítására szolgál. A máj tisztítja, különösen gyakran intenzív tüneteket tartalmaz. Bár a lista változatos, a mellékhatások közé tartozik a fejfájás, a fáradtság, az ingerlékenység és az émelygés. Néhány ilyen tünet esetén lépéseket lehet tenni, ha enyhén enyhítik őket. Másoknak egyszerűen meg kell szenvedniük, amíg el nem mennek.

fejfájás

A fejfájás lehet a máj tisztításának legáltalánosabb méregtelenítő tünete, vagy bármilyen típusú tisztítás. Dr. Elson Haas, a méregtelenítő szakembere, “Az új detox táplálék: az egész életen át tartó élettartamú receptek, menük és detox tervek teljes körű útmutatója” című könyvében írja, hogy a fejfájás “nem minden olyan ritka” az első vagy két nap alatt A tisztításról. Javasolja, hogy több folyadékot fogyasszon, hogy megkönnyítse ezt a tünetet.

Fáradtság

A májelégtelenség gyakori tünete a fáradtság. Ez részben a táplálékbevitel és a tápanyaghiány megváltozásából ered, de Michelle Schoffro Cook, a “A 4 hetes Ultimate Body Detox terv: a nagyobb energia, az egészség és a vitalitás programja” szerzője származhat “búvárkodásból Head-over-heels “a máj tisztítására anélkül, hogy a veséket és a beleket megfelelően tisztítanák. Megmagyarázza, hogy a toxinok a májban kerülnek mentésre, amelyeket “begyűjtenek” a vizelet és a bélrendszerben való tisztítás során, ahol nem szabadulhatnak fel, ami negatív hatást gyakorol a testre.

Ingerlékenység

Az irritáció a máj tisztításának egy másik mellékhatása lehet. Dr. Haas szerint ez a méregtelenítés normális tünete, és “biztos jel” az anyagcsere gyógyulása. Megjegyzi, hogy ez a tünet a fejfájások mellett pár nap alatt is el fog telni, és a nyugalomnak és az energiának helyet kell kapnia.

Hányinger

Néhány máj tisztul, különösen azok, amelyek nagy mennyiségű olívaolajból állnak, hányingert okozhatnak. Andreas Moritz, a “The Amazing Liver & Gallbladder Flush” szerzője szerint ez az oka, hogy az epehólyag kilökődik az epe és az epekövek “ilyen erővel”, hogy az olívaolajat lenyomják a gyomorba. A Moritz azt javasolja, hogy megfelelően tisztítsák meg a vastagbélt a májhúzás előtti napokban és a következő napokban, hogy megszüntessék ezt a tünetet.