Étrend és edzés naptár

Akár a súlycsökkenés, a maratoni vonat vagy éppen erõsödik, a táplálkozás és a testmozgás segíthet a tervezett rendtartásnak és a célok elérésének. Számos mód van egy ilyen naptár létrehozására és használatára. Forduljon személyi edzőjéhez, orvosához vagy más szakképzett szakemberhez segítségért egy olyan naptár létrehozásához, amely megfelel az Ön igényeinek. Beszéljen orvosával, mielőtt bármilyen étrendet vagy testmozgást elfogadna.

Gyakorlat és étrendnaptár

A gyakorlat és a táplálkozási naptár hasonló egy napi napirendhez vagy naptárhoz, amelyben napi tevékenységét tervezi. Azonban ez kifejezetten a tervezés és a diéta rutin. Ezzel a naptárral beállíthatja az étrend változásait és a testsúlycsökkenést, alacsonyabb vérnyomást vagy más egészségügyi cél elérését. A naptár egy olyan eszköz, amellyel előre tervezhet, és ösztönözheti Önt arra, hogy ragaszkodjon egy adott edzéshez és étrendhez, amit Ön vagy egy személyi edző vagy egészségügyi szakember tervezett.

Naptár létrehozása

Ha tapasztalt az étrend és a testmozgás tervezésében, létrehozhat saját naptárat, vagy használhat olyan online szolgáltatást, mint a keepandshare.com, amely ingyenes étrendet és testmozgást tervez. Ellenkező esetben egy személyi edzővel, táplálkozási szakemberrel, orvossal vagy más szakképzett szakemberrel dolgozzon ki egy rendszert, és hozzon létre egy naptárt, amely személyre szabott az Ön igényei szerint. A naptár tartalmazhat egy egyszerű papírt, egy kötött nyomtatott noteszgépet vagy egy digitális fájlt a számítógépén. Vegye figyelembe a szokásait, és ki kell választania a legmegfelelőbb formátumot.

Naptár és napló

Noha a naptár egy eszköz az étrend és a testgyakorlatok előretekintésének előkészítéséhez, a napló arról számol be, hogy mit tettél az étrend és a testmozgás tekintetében. Mindkettő hasznos lehet az Ön céljainak elérésében, de különböző funkciók vannak. Naptárral előre tervezhet, időt hozhat létre a gyakorlatba és tudhatja, milyen ételeket kell vásárolnia. A napló segítségével nyomon követheti, milyen jól teljesítik a célokat.

Tippek a sikerre

A Fitness for Life weboldal szerint a jó naptár nem túl ambiciózus. Tervezzen mérsékelt étrend- és testmozgási célokat, és győződjön meg róla, hogy könnyen beilleszthetők az ütemtervbe. Jegyezzen meg egy szerződést magával, vagy próbálkozzon egy barátjával, hogy motiváltan és elkötelezetten maradjon. Változtassa a testmozgást és az étrendet, és válasszon olyan ételeket és tevékenységeket, amelyekkel élvezheti, így valószínűbb, hogy továbbra is elkötelezett marad a terve mellett.

szempontok

Gyakorláshoz jegyezze fel a gyakorlat típusát, valamint az időtartamot. Élelmiszerek rögzítésekor határozza meg és rögzítse a kalóriafogyasztást – használjon online erőforrást, mint például a calorieking.com. Az étrend és a testmozgás mellett más adatok is rögzíthetők, amelyek segítenek az Ön egyedi céljainak elérésében. Például ha fogyni próbál, akkor hetente egyszer rögzítse a súlyát. Ha maratoni képzésre készülsz, jegyezd fel a sebességed javulását.