Fülzsindely tünetei

Áttekintés

A zsindely a herpesz zoster vírus által okozott fertőzés, amely csirke poxot is okoz. Ez történik azokban az emberekben, akik csirkehimlővel rendelkeztek, és a vírus az idegben újra aktiválódik később az életben. A zsindely fájdalmas kiütést okoz a test egyik oldalán és hatással lehet a füledre. A vírus fertőzi az arc idegeit (hetedik ideg), amely az arcizmokat látja el. Ezt az állapotot Ramsay Hunt szindróma néven is nevezik. Ez a fül és az arcbénulás körüli kiütéshez vezet, többek között.

Kiütés

Ez az állapot egy vörös és nagyon fájdalmas bőrkiütéssel kezdődik a dobhártyán. A Mayo klinikánál a hólyagok a külső füleden, a fülcsatornán, a dobhártyán, a szájon és a nyakon keresztül járnak. Ezek a hólyagok vízelvezetést engedhetnek ki és kelhetnek ki.

Arcbénulás

A vírus az infúziót a belső fül közelébe fertőzi. Ez az izmok gyengeségét eredményezi a szem és a száj körül. A mosolyod görcsös lesz, és a National Institutes of Health szerint nehéz lesz a szemed zárása. Változik az ízérzésed és a száraz szemed.

A fül tünetei

A belső fülgyulladás fertőzése és duzzanata befolyásolja az egyensúlyt és a hallást azon a oldalon, ahol a bőrkiütés van. Hallásvesztés tapasztalható a betegek 50% -ában. Néha a halláskárosodás az Országos Neurológiai Intézet (NINDS) szerint állandó lehet. Létezik egy forgó és forgó érzés, amelyet néhány nap vagy hetekig tartanak. Ha a fülzsinór zsindelyei vannak, akkor csengő hangokat fog hallani. A fülben mélyen fájdalmat érez. A fájdalom rendszerint néhány órával a kiütés előtt következik be. Az orvosának azonnal meg kell jelennie, ha a fenti tünetek vannak. Ha a kezelés három napon belül megkezdődik, a helyreállítása jobb lesz.

Tünetek a szövődményekkel

A zsindelyek fájdalma az idegrostok károsodása miatt következik be. Bizonyos esetekben a fájdalom hónapokig eltarthat még a kiütés és a hólyagok eltűnése után is. Ezt nevezik utáni herpesz neuralgiának: A helyreállás során fellépő állapot, amikor az ideg a Mayo klinikánál rossz területeken növekszik. Lehet, hogy könnyek vannak, miközben nevet, és villogni fog a beszéd közben. Előfordul, hogy fejfájás, zavartság és nyaki merevség fordul elő, ha a vírus az agy idegeit érinti.