Glutén és élesztőmentes ételek

Orvosa javasolhat gluténmentes étrendet, ha Önnek diagnosztizálják a lisztérzékenységet, és az élesztőmentes diétákat a candida kezelésére gondolják. A glutén egy olyan fajta fehérje, amelyet gabonafélékben találnak, mint a búza. Vannak, akiknek problémái vannak a glutén emésztésével kapcsolatban, és azt találják, hogy eltávolításuk az étrendjükből segít. A Candida az élesztő túlzott növekedése a szervezetben. Nagyon könnyű eltávolítani mind a glutént, mind az élesztőt a diétából, ugyanakkor hasonló élelmiszerekben is megtalálhatók.

Gluténmentes táplálék

A búza, az árpa és a rozs tartalmaz glutént. Az Országos Diabétesz és Emésztési és Vesebetegség Intézet szerint kerülni kell az árpát, bulgurát, durhamot, farinát, kamutot, matzo ételt, rozsot, búzát, tönkölyöt, tritikát és búzát tartalmazó élelmiszereket, mivel ezek mind nyálkás szemekből származnak. A legtöbb kenyér, sütemény, sütemény, sütemény, pite, tészta és gabona glutént tartalmaz, azonban gluténmentes alternatívákat találhat.

Élesztőmentes táplálkozás

Az élesztőt felemésztő ágensként használják a kenyérben és a sörgyártásban. Az élesztőmentes diétát követve kerülni kell az összes kenyeret, beleértve a tekercseket, süteményeket, süteményeket, pizzákat és perecet. Az élesztő megtalálható a sóhéjban, ecetben, sörben, borokban, szeszes italokban és erjesztett ételekben és italokban, mint az almaborban. A The Yeast Diet honlapján a glutén és az élesztőérzékeny emberek is elkerülik a cukros ételeket, mint a mézet és a feldolgozott cukrot, néhány olyan gyümölcsöt, mint a szőlő és a napok, az erjesztett ételek, mint a sajt és a sör, valamint a feldolgozott húsok, mint a gyógyított szalonna.

Glutén és élesztőmentes táplálék

A gluténmentes és élesztőmentes táplálkozás során sok friss gyümölcsöt és zöldséget kell enni. A gyümölcs az élesztőmentes táplálékon megengedett, kivéve, ha egy candida kezelési tervet követel. Friss hús és halak megengedettek, és fehérjét biztosítanak testének. Fehérje is megtalálható a tojásban és a babban. Próbálja ki a gluténmentes gabonát, mint a hajdina, a kukorica, a quinoa, a rizs és a tápióka a kenyér és tészta alternatívájaként. Lehet vásárolni gluténmentes lisztet, hogy a saját élelmiszerek.

Étkezési ötletek

Reggelire próbálja ki a zabkása friss bogyós gyümölcsöket, rántott rántott paradicsommal, vagy a keverőben friss banánrémmel. Ebédidőben választhat egy nagy salátát tetején egy szelet sonka, és egy főtt tojást, vagy egy kabát burgonya tonhal és a csemegekukorica. Vacsoránál sertésszeleteket vagy grillezett halat készítsünk, burgonyával és rengeteg zöldséggel. A rizs egy másik lehetőség a vacsoraidőben. Tálaljuk rántott zöldségekkel vagy chili con carne-vel.

Glutén és élesztőmentes snackek

Friss gyümölcsökre vagy zöldségkékre rágcsálhat, ha gluténmentes és élesztőmentes diétát követel. Jelly vagy rizs sütemények tetején mogyoróvaj is jó választás. Kényeztesse magát egy zsák gluténmentes lisztet, és készítse el saját cookie-jait és süteményeit. Nem igényelnek élesztőt, gyorsak és könnyűek sütni, és néhány napig tartanak.