Megakadályozza a burgonya enzimeket vagy tápanyagokat?

Te tényleg egy sült burgonyát akarsz, de talán nem rendelkezik hagyományos sütővel vagy másfél órával, hogy sütni kell egy burgonyát a sütőben. A mikrohullámú burgonya felszívása időt és energiát takarít meg, de vannak kompromisszumok erre. A burgonya burgonya, ugye? Nem feltétlenül. Hogy főzzel, az befolyásolhatja a tápanyagokat.

Burgonya táplálék

A sült burgonya a napi C-vitamin 45 százalékát kínálja. Ez is jó vasútforrás. 620 mg káliummal gazdag ez az ásvány. Alacsony is azokban a dolgokban, amelyeket megpróbál elkerülni, mint a zsír és a nátrium. Természetesen, ha tejfölt és vajat adsz hozzá, zsírt és több kalóriát kapsz. A burgonya bőre egészséges rostból áll.

Burgonya főzése

Vannak, akik aggódnak, ha egy burgonyát hámoznak és felforralják, sok tápanyag veszít. A Washington State Potato Commission szerint a burgonya tápanyagainak nagy része benne van, és nem kívülről. Bár a bőr eltávolítása megszünteti a szálat, a tápanyagok maradnak.

mikrohullámú sütő

A mikrohullám nem ionizáló sugárzás forrása. Nem ugyanolyan típusú sugárzás, mint egy röntgengép. Az Egyesült Államok Munkaügyi Minisztériuma szerint a nem ionizáló sugárzás veszélyt jelenthet az emberre, különösen nagy adagokban. Vannak viták, hogy mennyi túl sok van, és miként működik a mikrohullám a belsejében lévő élelmiszerhez.

Növényi burgonya

Az olyan élelmiszer, amelyet mikrohullámú sütésben főztek, vagy “nuked”, nem radioaktív az American Cancer Society szerint. A burgonya meg nem változtatja a kémiai szerkezetét, egyszerűen felmelegíti a vízmolekulákat. A burgonya azonban tartalmaz egy enzimet, a katalázot, amely érzékeny a hőre és annak hatása. Ez az enzim befolyásolja az összes főzési módot, beleértve a mikrohullámú sütők használatát. Biztos lehet benne, hogy a burgonya mikrohullámú sütése nem érinti a tápanyagait, mint a pirítás, és a főzéshez.