Sült ételek és gyomorfájdalom

Lehet, hogy észrevette, hogy sült ételek fogyasztása után hajlamos a hasi kellemetlenségre. Mivel a sült ételek magas zsírtartalmúak, könnyen hozzá lehet férni a derékvonalhoz és gyomorfájást okozhatnak. A gyomor-bélrendszeri problémák megelőzésére vagy kezelésére szüntesse meg vagy szigorúan korlátozza a sült és más zsíros ételek fogyasztását.

Gyomorégés és GERD

A gastrooesophagealis reflux akkor fordul elő, amikor a gyomor-tartalom a nyelőcsőbe emelkedik, mivel az alsó nyelőcső záróizmája nem nyílik meg és záródott megfelelően, ami a Nemzeti Egészségügyi Intézmények (NIH) szerint savakat emel fel az élelmiszerrel. Ha ez a reflux több, mint hetente kétszer, lehet, hogy gastroesophagealis reflux rendellenesség (GERD). A mellkasi alsó részén, a mellbél mögött és a hasközben, gyomorégésnek is nevezik, a GERD, a fő tünetek egyike. A NIH kijelenti, hogy a zsíros és sült ételek a reflux tüneteket súlyosbítják. Ha gyakori gyomorégés vagy GERD, helyettesíti a sült ételeket nem sült, alacsony zsírtartalmú ételekkel. Például válasszon sült burgonyát a sült krumpli helyett.

Gyomorhurut

A gyomorhurut a gyomor bélésének gyulladása. Néhány gasztritisz hirtelen fordul elő, de néhányan fokozatosan fordulnak elő idővel. Gyakran előfordul, hogy a H. pylori fertőzés gastritist okoz. A tünetek közé tartozik az emésztési zavar a felső hasban, émelygés, hányás, étvágytalanság, viszketés, puffadás, testsúlycsökkenés és a teltség érzése a has felső részén. Kerülje az ételeket, amelyek irritálják a gyomrot, de különösen a sült ételeket. Bár nem mindig tudja megakadályozni a gyomorhurutot, csökkentheti a kockázatot a sült ételek elkerülésével.

Peptikus fekélyek

A gyomorban vagy a felső vékonybélben gyakran előforduló nyílt sebek, a H. pylori baktériumok miatt, a MedlinePlus szerint peptikus fekélyek alakulhatnak ki. Nézze meg a zsíros ételek fogyasztását, például a sült ételeket, hogy elkerülje ezeknek a fekélyeknek a fájdalmát.

Emésztési zavar

Az emésztési zavar, általánosabban a hasi kellemetlenség érzése általában nem súlyos egészségügyi probléma, az NIH szerint. Gyakori probléma, az emésztési zavar a zsíros ételek fogyasztása miatt fordulhat elő. Az NIH azt javasolja, hogy csökkentse a stresszt az étkezések körül, lassan eszik, és esetleg vegye át az antacidokat.

szempontok

Az elégedetlenségtől eltekintve a sült ételek fogyasztása különböző gyomor-bélrendszeri kellemetlenségeket okozhat. Attól függően, hogy milyen súlyosak ezek a problémák, előfordulhat, hogy elkerülheti a kényelmetlenséget azáltal, hogy a sült ételeket elvágja a diétájából. Beszéljen egészségügyi szakembereivel, ha a fájdalom továbbra is fennáll, mert a legjobban tudja diagnosztizálni a problémát, és előír egy tervet a fájdalom megelőzésére vagy kezelésére. Ha sok sült ételet eszel, keresse meg a sütés, grillezés, főzés vagy sütés helyettesítését.