Epehólyag-kövek és ayurvédikus kezelés

Az epehólyag egy kis hasi szerv, amely segíti az emésztést. Enyhe epitót bocsát a vékonybélbe, hogy segítse a zsírok lebomlását és felszívódását. A törmelékrészecskék felépülhetnek epehólyag kövek kialakulásához, és ha az epekövek elég nagyok, akkor fájdalmat, émelygést és ártalmas emésztési problémákat okozhatnak. Az ayurveda, a hagyományos indiai gyógyszer, az epeköveket az anyagcserét és a májfunkciót célozza meg.

Gallstone fejlesztés

Az epekövek túlságosan nagy koleszterinből vagy bilirubinból fejlődhetnek ki az epehólyagban, vagy az epehólyag nem teljesen ürül. A tudósok azonban bizonytalanok a pontos alakváltozásból, amely az epekőképződést okozza. Ha nõ vagy, családtagja van az epeköveknek, túlsúlyos vagy elhízott, magas zsírtartalmú diétát vagy cukorbetegeket szed, nagyobb a kockázata az epekövek kialakulásának.

Ayurveda kilátása a bélkövekről

Az ayurvéda hozzájárul az epekövek egyensúlyhiányához az anyagcserében, az emésztőrendszerben és más biokémiai folyamatokban. Az ayurvéda szakemberek úgy vélik, hogy Pitta az elemi erő, amely ellenőrzi az emésztőrendszert. A pajzsmirigy, az anyagcseréért felelős elsődleges szerv, szintén szerepet játszhat az epekő kialakulásában, mivel a lassú metabolizmus kapcsolódik.

Standard kezelés

Sok embernek epekő van, de soha nem tapasztalhat tüneteket. Ha azonban tünetekkel jár az epekövek, amelyek befolyásolják az életminőségét, kiválaszthatja az invazív vagy nem invazív kezelést. A nem sebészeti beavatkozás olyan gyógyszerekre vonatkozik, amelyek orálisan vagy injekciózók, amelyek feloldják az epekővet. A National Digestive Diseases Information Clearinghouse megjegyzi, hogy ezek a gyógyszerek lassan járnak el, és az epekövek általában ismétlődnek. A kolecisztektómia utal az epehólyag sebészeti eltávolítására, az egyetlen kezelésre, amely nem garantálja az epekövek további előfordulását. Nem szükséges az epehólyag élni, mert a máj végül átveszi az epehólyag funkcióit.

Ayurvédikus kezelés

Az ayurvédikus epeköves kezelés magában foglalja a méregtelenítést, a gyógynövényeket és az étrend módosításait. A közös kezelés egy májhullás, amely magában foglalhatja az olívaolajat, a citromlevet és a fűszereket. Citrusfélék, C-vitamin, tumericus és gyömbér segíthet a koleszterin csökkentésében az epehólyagban annak megakadályozása érdekében. Az epehólyag területére is elhelyezhet egy ricinusolaj csomagot, amely állítólag enyhíti a fájdalmat és gyulladást, javítja a keringést és elősegíti a sérült szövetek gyógyulását.

Az alternatív gyógymódok, mint például az ájurvéda, tipikusan gyógynövények és egyéb vegyületek, amelyek káros reakciókat válthatnak ki a jelenlegi gyógyszerekkel vagy kiegészítőkkel szemben. A kezelőorvosnak vagy az ájurvédikusnak figyelnie kell a kezelést.

figyelmeztetések