A strep gyermekek amoxicillin adagja

Adagolás

Az amoxicillin az antibiotikumok penicillin osztályában antibiotikum, amely némiképp tágabb hatékonysági spektrummal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy hatékonyabb a többféle baktérium ellen. Általános szabályként az amoxicillin adagja a strep torok esetében naponta 40 mg kilogrammonként gyermekenként, előnyösen három dózisra osztva. Ez azt jelenti, hogy egy gyermeknek, aki 88 kg (40 kg), a gyermeknek 1600 mg (vagy 1,6 gramm) amoxicillint kell kapnia, naponta három különálló dózisra osztva. Ezt a kezelést 10 napig folytatni kell. Azoknál a gyermekeknél, akik az amoxicillin és klavulanát kálium kombinációját (egy másik antibiotikum) kombinálják, a dózis ugyanaz.

alternatívák

Az amoxicillin bizonyos előnyökkel rendelkezik az egyéb antibiotikumokkal szemben, beleértve a különböző típusú baktériumok elleni hatékonyságot, amely könnyen elérheti a vér magas szintjét, és hosszabb ideig képes a testben maradni. Azonban nincs bizonyíték arra, hogy az amoxicillin jobban kezeli a strep torok kezelését a penicillinnel összehasonlítva, ami olcsóbb. A penicillin 250 mg dózisban adható naponta kétszer vagy háromszor 10 napig. Egyéb antibiotikumok, amelyek alkalmazhatók, az azitromicin, cefalexin és cefdinir. Bár ezek az antibiotikumok hatékonyabban kezelik a strep torok kezelését a penicillinhez képest, ezek drágábbak is.

Jelzések

A torokfájás antibiotikumát csak akkor szabad adni, ha streptococcusok vagy más baktériumok fertőzését megerősítették a baktériumok torka tenyésztésével. Ez azért van, mert a torokfájást sok minden okozhatja, de csak bakteriális fertőzések reagálnak az antibiotikumokra. Antibiotikumokat is lehet adni, ha a beteg nagyon beteg vagy ha a torok kultúrája több mint 72 órát vesz igénybe. A bakteriális torokfertőzésekre antibiotikumot adnak, mivel gyorsíthatja a gyógyulást, csökkentheti a páciens fertőzésének időtartamát, megakadályozhatja a ritka szövődményeket (például fül- vagy sinusfertőzések) és csökkentheti a tüneteket.