Depresszió és indecision

Ha a közelmúltban véget vetett egy kapcsolatot, akkor szomorú vagy dübörgő érzést érhetsz el, de mivel ezek az érzések egy adott esemény által kiváltott okok miatt valószínűleg nem szenvednek klinikai depressziót. Természetes, hogy egy kapcsolat befejezése után egy ideig szánalmasnak vagy szívrohamnak érezzük magunkat. Egyéb tüneteket kell alkalmazni, mielőtt a klinikai depresszió diagnózisát elvégeznék.

A mentális zavarok diagnosztikai és statisztikai kézikönyve, negyedik kiadás szerint a depresszió akkor jelentkezhet, ha két vagy több héten belül a következő tünetek közül öt vagy annál több tapasztalható: döntési képtelenség, koncentrációvesztés, szomorúság az idő nagy részében, veszteség Az Ön által korábban élvezetes tevékenységekben érdekes, súlyos fogyás vagy súlygyarapodás, túl sok vagy túl kevés alvás, a normálisnál lassabban mozog vagy beszélgetés, az energia és a libidó elvesztése, valamint a károsult vagy meggyilkoló gondolatok.

A depresszió nem az indecision egyetlen oka. Bizonyos személyiségjegyek hozzájárulnak a határozathozatalhoz, különösen akkor, ha elkötelezettséggel vagy önbecsüléssel jár. Azok az emberek, akiknek nincs önbecsülésük, folyamatosan kitalálják magukat és gyakran kérdezik mások véleményét. Például, képtelen eldönteni, hogy melyik cipőt vásárolja meg, akkor képet kaphat a cipőiről a mobiltelefonján, és elküldheti 10 barátjának, megkérve őket véleményükért. Ebben az esetben szükség van külső megerősítésre a döntéseidhez. A nők hajlamosabbak arra, hogy mások véleményét kérték a döntéshozatal során. Természetesen ez nem minden esetben igaz.

A döntés elkötelezettsége néhány ember számára túlterhelő lehet, még akkor is, ha a helyzet teljesen elkerülhető. Az elkerülésként ismert módon ez a tulajdonság inkább a férfiakra jellemző, mint a nőkre. Egyesek azt hiszik, hogy ha nem gondolnak a problémára, akkor nem létezik. Például megkérheti barátját, hogy vegyen részt az unokatestvére esküvőjében, egy olyan eseményen, ahol először találkozik a kiterjedt családjával, és azt mondja, hogy tudni fogja, de soha nem kap vissza. Ez egy példa az elkerülésre.

Ha gyanítja, hogy depresszióban szenved, kérjen szakmai segítséget egy engedélyezett mentálhigiénés szakembertől. Az indecision önmagában nem indokolja a szakmai segítséget.