Példák a testösszetétel javítására

A test zsírból és minden egyéb részből áll: zsírmentes összetevői. Ha túlsúlyosak, a testösszetétel javítása magában foglalja a testzsír százalékának csökkentését. A növekvő sovány izomszövet és a tárolt testzsír csökkentése csökkenti a testzsír százalékát, és az összetett gyakorlatok képesek javítani testösszetételét. Az izolációs gyakorlatoktól eltérően, amelyek csak egyetlen közös mozgást igényelnek, a vegyes mozgások maximalizálják az izom aktiválódást többszörös csuklós csuklóval.

Fokozatos fókuszálással

Összetett felsőtestek segítségével a testösszetétel javítható a vállhegyek, a könyök és a vállízületek mozgatásával. A horizontális ellenállást alkalmazó felsõ testmozgások célozzák meg a mellkasi, a tricepsz, a serratus és az oldalsó deltoidokat. A próbapad, a lapos, lejtős és a hanyatló prés, a súlycsökkentések és a súlyozott változatok példák a vízszintesen megterhelt felsőtest-nyújtó kompozíciós gyakorlatokra. Függőlegesen betöltött felsőtestek, például a katonai sajtó és vállprés, az elülső deltoidjaidat, felső mellkasi és trapézis izmaidat működtetik.

És a felső húzó mozgások

A felső karosszériájú húzómozgásokkal járó összetett gyakorlatok aktiválják a bicepszeket, a deltoidokat és a több izomot a hátadban. A felsőtest húzási gyakorlatához hozzájáruló közös mozgások közé tartoznak a vállhegyek keresztirányú bevonása, a könyök hajlítása és a vállízületek kiterjesztése. A horizontálisan felemelt felsőtest húzó összetételű gyakorlatok közé sorolt ​​sorok, súlyzó sorok, T-bar sorok és behajlított sorok tartoznak. Függőlegesen feltöltött felsőtest húzási gyakorlatok, amelyek segítenek a testösszetétel javításában, tartalmazzák a csonka, a pullup és a lábtörlést.

Nyomógomb a guggolással és lábnyomással

A gyakorlatok magukban foglalhatják a test alsó testét is. Ezek aktiválják a quadricepset, a gluteális izmokat, az alsó hátat és a borjú izmokat a térdkiterjedés, a boka flexion és a csípő kiterjesztése mozgásával. A bilaterális alsó testmozgások egyidejűleg mindkét lábbal megismételnek minden egyes ismétlést. A guggolás és a lábprés változatai a kétoldalú alsó testű push összetételű gyakorlatok példái. Az egyoldalú alsó testmozgások mindegyik lábát alternatív ismétléssel végzik. Az egyoldalú taszító gyakorlatok közé tartozik a tüdõk, a lépcsõk és az osztott guggolás.

Lábgerincek alacsonyabb hajlítási gyakorlatokhoz

Az alsó test húzási gyakorlatok, amelyek javítják a testösszetételt, aktiválják a gluteális és a hüvelykujj izmait azáltal, hogy kombinálják a csípő hosszabbító és a térd flexion mozgásait. A csípő kiterjedésű mozgások, amelyek magukban foglalják a térd-flexiót, és a feszített helyzetben helyezik a hüvelykujjaidat, a legjobb gyakorlatok a hamstring fejlődéséhez. A térd csípőnyúlványok és a glute-ham-emelés variációk példái a testösszetétel alsó testű húzására. A gördülő, csúszós és csúszós lábú fürtök kiterjednek a csípőre és a térdre hajolnak.