A tejsavófehérje kaszkadőr tinédzser növekedése?

A tejsavó egy gyorsan emésztő fehérje, amely tejből származik. Az ételek széles választékát tartalmazzák a tejsavó, és a legtöbbjük olyan embereket céloz meg, akik növelni akarják az izomnövekedést a súlyemeléssel. Bár a túlzott súlyemelés potenciális veszélyt jelent a tizenévesek növekedésére, a tejsavó nem okozza a problémát.

Eredet

A tejet két fő fehérje alkotja: tejsavó és kazein. A Connecticut Egyetem egyetemi docensének, Dr. Jeff Volek szerint a tej fehérje 20 százaléka tejsavóprotein, a kazein a fennmaradó 80 százalékot tesz ki. A tápközeg-központok polcain lévő porokban levő tejsavó kivonódik a tej és a sajt feldolgozása során. A tejsavófehérje rendkívül gyorsan emészt fel, néha akár 45 perc alatt is, ezáltal ideális edzés utáni fehérje. Összehasonlításképpen, a kazein fehérje akár hét órát is képes megemészteni.

tévhitek

A Mayo Clinic honlapja szerint az intenzív súlyemeléssel foglalkozó tizenévesek, akiket a tejsavófehérje-rázás követ, elkeseredett növekedést mutathatnak, de a tejsavófehérjék rázása a felszedés után semmi köze a kiesett növekedéshez. Tinédzserként, a súlyemelés túl szigorúan károsíthatja az olyan izmokat és inakokat, amelyek még nem fejlődnek, más néven növekedési lemezek. A tejsavófehérje fogyasztása utána csak növeli az izomnövekedés hatékonyságát edzés után.

Anyatej

A tejsavó fehérjét nem csak tehéntejben találjuk meg. Az anyatej nagy mennyiségű fehérjét tartalmaz az izomfejlesztéshez, és az Amerikai Terhességi Szövetség szerint a fehérje 60-80% -a savóalapú. Az emberi anyatejben lévő tejsavófehérje nemcsak az izomfejlesztést segíti, hanem fertőzésgátló tápanyagokat is tartalmaz.

Előnyök

A tejsavófehérje sok előnyhöz juttatja a tizenéveseket, amelyek közül egyik sem vezet a kiesett növekedéshez. A tejsavófehérje egy teljes fehérje, ami azt jelenti, hogy az összes esszenciális aminosavat tartalmazza a tini szükségleteinek a mindennapi étrendben. A tejsavó nagy mennyiségű aminosav-ciszteint tartalmaz, ami jelentős szerepet játszik az immunrendszer erősítésében. Az American Cancer Society szerint a magas ciszteinszintű nők 56% -kal kisebb valószínűséggel alakultak ki emlőrák kialakulásában.

Ítélet

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint a tinédzser étrendje körülbelül 0,4 gramm fehérjét tartalmaz minden testsúly kilogrammonként. A tejsavófehérje gyorsan emészthető, alacsony kalóriatartalmú, könnyen keverhető tulajdonságai kiválóan kiegészítik egy tini diétát.