Dysbiosis étrend élelmiszerek elkerülése érdekében

Áttekintés

A bél diszbiózis olyan állapot, amely magában foglalja a káros organizmusok növekedését vagy a normálisan ártalmatlan mikroorganizmusok emelkedését az emésztőrendszerben, magyarázza az Integrált Orvosi Ír Központ vagy az ICIM. Egyes egészségügyi szakemberek úgy vélik, hogy ez egy gyakori, de gyakran ismeretlen tényező a krónikus egészségi zavarok miatt. Nagy mennyiségű finomított szénhidrát táplálkozása általában olyan semleges, mint például a Candida albicans, túlzott mennyiségű táplálékot eredményez, miközben a zsír és a hús túlzott bevitele alacsony rostfogyasztással kombinálja a nem barátságos organizmusok növekedését. Nem minden orvos egyetért abban, hogy mely élelmiszerek kerüljenek, de néhány alapvető tényező nagyon hasonló.

Az édesítőszerek

Csökkentse a cukorfogyasztást a dysbiosis étrendben, mert a cukor csökkenti az immunfunkciót, és sok káros szervezet él a cukoron, magyarázza az ICIM. A cukor típusai közé tartoznak a nádcukor, a méz, a juharszirup, a melasz, a melasz, a kukoricaszirup, a dextróz, a fruktóz, a glükóz, a maltóz, a szorbit és a szacharóz. A licencelt akupunkturista Warren King azt javasolja, hogy ne használjon olyan mesterséges édesítőszereket, mint az aszpartám.

tejcsarnok

A Secrenase szervezet, amely az autizmus spektrum zavar kezelésére szentelt, elősegíti a specifikus szénhidrát-étrendet a dysbiosis megoldására. Ez az étkezés tilt minden tejet és tejpótlót, minden olyan sajtot, amely laktózt és minden sajtkultúrát tartalmaz. Kereskedelmi joghurt is tilos. Warren King javasolja, hogy elkerüljék mindezeket az élelmiszereket tejsavóval, vajjal, tejföllel és fagylalttal együtt.

Élesztő, gombák, penészgombák és fermentált élelmiszerek

Az osteopath és a naturopath Harald Gaier szerint nem szabad élesztőt, élesztőszerű anyagokat, gombákat vagy ételeket erjeszteni vagy formában lehet a dysbiosis étrendjén. Ezek közé tartoznak a gombák és más gombák, szárított gyümölcsök, malátázott termékek, ecet, savanyúságok és ízesítők, amelyek tartalmazhatnak ecetet. Gaier szerint a fermentált italok nem megengedettek a dysbiosis étrendben. Ez magában foglalja az összes alkoholtartalmú italok és alkoholmentes sör, almabor és bor, valamint gyömbéres és gyömbér söröket.

Gabonafélék

Távolítsuk el az étrendből származó szemeket, mivel cukorba bomlanak, és az emésztőrendszerben élő barátok nem képesek erjedni ezeket az élelmiszereket, magyarázza az ICIM. Ezek közé tartoznak a búzából, árpából, hajdinát, kukoricát, zabot, rizst, szójat és gabonából készült lisztet tartalmazó élelmiszerek.

A dysbiosis étrend korlátozza a legtöbb gyümölcsöt. Gaier azt ajánlja, hogy kerülje a banánokat, a citrusféléket, a szőlőt és a gyümölcsöt, amely lombhullató fákon, például alma, cseresznye, körték és szilva termesztésére szolgál. Friss trópusi gyümölcsök általában megengedettek, csakúgy, mint a bogyók, kivéve a szamócát és az egreset. Ne egyen olyan gyümölcsöt, amely sérült vagy penészes lehet. A Secrenase csak olyan gyümölcslevet ajánljon, amelyet friss gyümölcslével készít.

Gyümölcs

Az egészségügyi szakemberek különböznek a dysbiosis étrendben a húsról alkotott nézeteikben. A Secrenase tanácsot ad a feldolgozott hús, például a kolbász és a bologna fogyasztása ellen, a király javasolja, hogy elkerüljék a sertéshús és a legtöbb halat. Az ICIM azt állítja, hogy minimalizálja a hús bevitelét, és a Gaier lehetővé teszi a húsevést. Lehet, hogy először meg kell próbálnia a hús eltávolítását, és kis mennyiségeket kell hozzáadnia az étrendbe, hogy megtudja, milyen hatással van az Ön állapotára.

Hús