Étrend az antralis fekélyek számára

Míg az étrend nem okoz antral fekélyeket, bizonyos ételek fogyasztása segíthet a tünetek enyhítésében, mivel a sebek gyógyulnak. Ha peptikus fekélyeket diagnosztizáltak, beszéljen orvosával vagy regisztrált dietetikusával arról, hogyan kell bevenni egy étrendet, amely elősegíti a hasznos gyógyulást az emésztési környezetben. Az antralis fekélyek a fekélyek, amelyek a Merck Manuals szerint a gyomor meghatározott szakaszában fordulnak elő. Ne változtassa meg az étrendjét az egészségügyi állapot kezelésére anélkül, hogy először beszélne orvosával.

Antral Ulcers

Az éreredetű fekélyek az emésztőrendszeri bélés eróziói, amelyek olyan krémbesedéses elváltozásokat okozhatnak, amelyek vérzést okozhatnak a gyomor alsó részében. A peptikus fekélyek leggyakoribb oka a H. pylori bakteriális fertőzése. Bár nem világos, hogy a baktériumok belépnek az emésztőrendszernek, lehet, hogy megakadályozhatja a fekélyek kialakulását rendszeres kézmosással, nem osztja az eszközöket vagy italokat, és nem tartja tisztán a higiéniát. A fekélyek egyéb okai közé tartozik a betegség, a sugárkezelés, a túl sok alkoholfogyasztás, az aszpirin, az ibuprofen vagy a naproxen rendszeres alkalmazása, valamint a dohány használata a PubMed Health szerint.

Diétás változások

A Drugs.com azt ajánlja, hogy naponta hat kis ételt kell fogyasztania, szemben a három nagy étellel. A tejtermékek mennyiségét naponta három vagy annál kevesebb adagra korlátozzuk, és csak alacsony zsírtartalmú vagy zsírmentes tejtermékeket fogyasszunk. Kerülje a fűszeres ételeket, amelyek fekete, vörös vagy chili paprikát tartalmaznak, ami irritálhatja a gyomorrákot. Kerülje a kávét, kóla, kakaó, energiaitalok, csokoládé és tea. Kerülje el bizonyos egyéb ételeket, amelyek irritálhatják a gyomrot, például borsmenta, zsíros ételek és savas ételek, beleértve a paradicsomot és a citrusféléket. Határozza meg a fokhagymát, a hagymát, a fahéjat és a szegfűszegeket, mert gyomorhuruthoz vezethetnek.

A probiotikumok

A probiotikumok fogyasztása elősegítheti a H. pylori baktériumok elfojtását, gyorsabb gyógyulást segítve a University of Maryland Medical Center szerint. A probiotikumok olyan baktériumok, amelyek segítik az emésztőrendszer szabályosságát és egyensúlyt a jó és a káros baktériumok között az emésztőrendszerben. Probiotikumok természetesen előfordulnak miso, tenyésztett tejtermékek, joghurt és néhány idősebb sajtok. A Maryland Egyetem Orvosi Központja javasolja, hogy naponta 5-10 milliárd kolónia-képző egységet vegyenek fel a gyomor sebek kezelésére. Beszéljen orvosával, mielőtt probiotikus kiegészítést használna.

Fiber megfontolás

Továbbra is enni az ajánlott napi mennyiségű rostot kora és neme miatt, mert a Drugs.com megállapítja, hogy a magas rosttartalmú ételek nem ronthatják a gyomorfájdalmat a legtöbb antral fekélyes betegnél. A rostban gazdag élelmiszerek közé tartoznak a teljes kiőrlésű gabonák, a bab, a borsó, a gyümölcs, a zöldség és a lenmag.