Gyömbér és szívdobogás

Bár ez csak néhány másodpercig tart, a szívdobogás hirtelen fellángolása vagy gyors szívverése aggodalomra adhat okot. Gyakran ártalmatlan, az állapot kevés kockázatot jelent a hosszú távú szövődményekre. Ritkán előfordulhat, hogy a szívdobogás ritka szívritmuszavar, komoly aritmiás betegség jele lehet. A kutatás azt sugallja, hogy a gyömbér, amely a szénsavas gyömbéres gyömbér fő összetevője, magas dózisban fogyasztva arrhythmist okozhat. Azonban néhány tudományos vizsgálat megvizsgálta a kapcsolatot, és egyik sem tett közvetlen kapcsolatot a gyömbérrel.

Gyömbérsör

A gyömbérsör kulcsfontosságú összetevője, amely a szénsavas üdítőitalt az állítólagos előnyökhöz igazítja, igazi gyömbér. Évszázadokon át a gyömbért állítólag különböző egészségügyi állapotok kezelésére alkalmazzák, többek között a megfázás, a reumás láz, a vese- és húgyúti rendellenességek, a hasmenés, a fertőző betegségek, a görcsök, az ízületi gyulladás, az izomfájdalmak, az emésztési zavarok, az emésztési zavarok, az émelygés, a hányás és a mozgásérzészetet. Szabványos, információs weboldal az orvosi szakértők által a kiegészítő és alternatív terápiákról. Az embereken végzett klinikai vizsgálatokból származó bizonyítékok azonban azt mutatják, hogy a növény csak a terhesség alatti émelygés és hányás enyhítésére szolgál, a Nemzeti Kiegészítő és Alternatív Medicina Központ. A mozgásszervi megbetegedések, a kemoterápia vagy a műtét hányingerének kezelésére vonatkozó tanulmányok vegyesek.

Szívdobogás

A szívdobogás rövid fellángolás vagy gyors szívverés. A stressz, a szorongás, a koffein feleslege, bizonyos gyógyszerek, az erőteljes testmozgás, a gyógynövény-kiegészítők és az illegális utcai drogok szívritpációt okozhatnak. Ritkán előfordulhat, hogy a MayoClinic.com szerint a szívelégtelenség, beleértve az aritmiát – abnormális szívritmus – szívritpációt okozhat. A szívelégtelenség szövődményei közé tartozik az ájulás, a szívroham, a stroke és a szívelégtelenség. A legtöbb esetben a szívdobogás néhány másodpercig tart, és nem igényel orvosi kezelést, a MayoClinic.com hozzáteszi.

A gyömbér-aritmiás kapcsolat

Állatkísérletek és esetjelentések arra utalnak, hogy a nagy dózisú gyömbér ritmuszavart okozhat, az “American Family Physician” folyóirat 2007. júniusi kiadása szerint. Azonban korlátozott az emberi potenciális toxikus hatásokra vonatkozó kutatás. A “Thaiföldi Orvosi Szövetség” lapja 2007. januári számában egy tanulmány megállapította, hogy egy 61 beteg, aki a vemhesség alatt a gyomornedv után adta hányinger és hányás, aritmia következett be. Egyetlen tudományos tanulmány sem közli a gyömbérsör és az aritmiák közötti kapcsolatot. További kutatásra van szükség a szénsavas ital lehetséges káros hatásairól.

Figyelem

Bár a gyömbérfogyasztás mellékhatásai nem gyakoriak, a gyömbér hasmenést, gázt, puffadást, gyomorégést és szájirritációt okozhat. A gyömbér bizonyos gyógyszerekkel is kölcsönhatásba léphet. Ha vérhígítót, cukorbetegséget vagy magas vérnyomást szed, cukorbetegeket vagy terhes vagy szoptat, beszélje meg kezelőorvosával a gyömbér elkezdése előtt, a Marylandi Egyetem Orvosi Központja tanácsot ad.

A szívdobogás megelőzése a dohányzás, az alkohol és a gyógynövény-kiegészítők elkerülésével, a FamilyDoctor.org és a MayoClinic.com ajánlása. Ne használjon illegális utcai drogokat és ne okozzon stresszt és szorongást. Ha korábban szívbetegségben szenvedett, gyakori szívdobogás, vagy a mellkasi fájdalom, ájulás és légszomj, a szívdobogás, sürgősségi orvosi segítséget kap, a MayoClinic.com tanácsot ad.

Szakértői tanács