Köhögésgondozó hazai jogorvoslat

Áttekintés

A felső légúti fertőzések, például a hörghurut és a tüdőgyulladás gyakran köhögést okoznak, ami a szervezetnek a nyálkahártyák tisztítására irányuló kísérlete. A kereskedelmi köhögés kiüríti a vékony nyálkahártyákat, és segít eltávolítani őket a tüdőből, de kellemetlen mellékhatásokat is okozhatnak. A gyógynövényes teák vagy tinktúrák természetes hazai jogorvoslatok a köhögésért. A köhögési reflex, a nyálkahártya elvékonyodása vagy pihentető köhögéscsillapítás és lazító fájdalom stimulálásával dolgozhatnak. Hogy a köhögés száraz és hacker, kevés nyálka, vagy nedves, köptető gyógynövények segítenek a gerincek relaxálásában és a nyálkahártyák kiiktatásában, megkönnyítve a lélegzést. A gyógynövényterápia megkezdése előtt fontos, hogy konzultáljon egészségügyi szakemberrel.

Nagy Mullein

A nagy mogyoró, vagy a Verbascum thapsus egy kétéves gyógynövény, apró sárga virágokkal, hosszú tüske vagy szár mellett. Az Európában, Afrikában és Ázsiában betöltött nagy mellei a hagyományos tünetek és a légúti nyálkahártyákat érintő fertőzések. 2003-as könyvében az “Orvosi gyógynövény: a gyógynövény-tudomány és gyakorlat”, David Hoffmann gyógynövény pihentető köptetőnek nevezi a nagy lármát, mivel megnyugtatja a bronchiális görcsöket, lazán lazítja és stimulálja a nyálkahullámot. Penelope Ody, a “The Holistic Herbal Directory” szerzője szerint a méh nyálka egy jó expectorant gyógynövény száraz, krónikus köhögés, mint az asztma és a bronchitis. A hatóanyagok szaponinok, amelyek kiürítő hatásúak, nyálkahártya, vastag, nyálkahártya, amely irritálja az irritációt, és glikozidokat, amelyek csökkentik a légcső és a torok gyulladását. Tanulmányokra van szükség ahhoz, hogy megerõsítsék a nagy méhlajtok expectoránsként történõ hagyományos használatát.

Ribwort Plantain

A Ribwort plantain, vagy a Plantago lanceolata egy évelő növény, amely Európában és Ázsiában őshonos. Az európai gyógynövényeket a felső légúti fertőzések kezelésére használják váladékkal és köhögéssel. A plantain egy szelíd nyálkahártya, amely megnyugtatja a száj és a torok irritációját, mivel segít kiszűrni a nyálkahártyát. A hatóanyagok iridoid glikozidok, nyálkahártyák, fenolok és tanninok. A növénynek antibakteriális és gyulladásgátló hatása is van. 2009-ben a “Gyógynövények a világ” című könyvében Ben-Erik van Wyk és Michael Wink azt állítják, hogy a ribwort táplálék nyálkahártya-gyulladásoknak nyálkás gyógynövény, és a levélben, az aucubinban, a catalpolban és az asperulosidban lévő iridoid glikozidok blokkolják Pro-gyulladásos citokinek és megnyitja a hörgőcsöveket a könnyebb légzéshez. A ribwort táplálék kiugró hatásaival kapcsolatos tanulmányok szükségesek a hagyományos használat megerősítésére és az emberre gyakorolt ​​hatékonyságának tesztelésére.

Inula

Az Inula fajok, köztük a brit sárgafej vagy az I. britannica, valamint az elecampane vagy az I. helenium magas, évelő fűszernövények, amelyek világos sárga, százszorszép virágokkal rendelkeznek. A gyökereket és rizómákat vagy föld alatti szárakat hagyományosan a köhögés és a gyulladás kezelésére használják a légutak nyálkahártyáiban. David Hoffmann Herbalisták egy stimuláns expectorantot neveznek elecampane-nak, és azt mondják, hogy a nyálkahártya lazítja a hörgő görcsöket, miközben az illóolajok stimulálják az expectorációt. Van Wyk és Wink az elecampane-nak az izalantolaktonra és az alantolaktonra kifejtett kiürítő hatását tulajdonítja, amely szintén az illóolaj összetevőjeként ismert kenőcsként ismeretes. Penelope Ody azt mondja, hogy a hagyományos kínai orvoslás brit sárgafejű virágokat használ a hörghurut kezelésére és a pangó tüdejének tisztítására. Azt állítja, hogy az indiai ayurvédikusok az Inula fajokat tüdőtónusként használják az asztma kezelésében. Tanulmányokra van szükség ahhoz, hogy megerősítsük az Inula mint a hagyományos gyógyszerek expectoránsát.