Könnyű házi készítésű arcmasszák a pattanások számára

Áttekintés

Kevés dolog zavarba hozó és károsítja az egyén képét, mint a pattanások. Kevés dolog még bosszantóbb, mint egy kicsi szerencse költése a kémiai terhelésű termékekre, amelyek úgy tűnik, hogy nem működnek. Az egyik alternatíva a saját arc maszkok készítése a pattanások természetes összetevők valószínűleg otthon. Néhány ilyen egyszerű és olcsó, valójában nincs ok arra, hogy ne próbáljuk meg őket.

Szódabikarbóna és víz

Ez talán a legegyszerűbb, mégis hatékony pattanásmaszk. Készíts egy pasztát a víz hozzáadásával a szódabikarbócához, amíg a vékony tészta konzisztenciája nem lesz, és alkalmazza frissen megtisztított arcára. Miután megszáradt a maszk, meleg vízzel öblítse le. Ez a maszk elég szelíd ahhoz, hogy hetente többször is használhassa.

Tojásfehérje és citromlé

Válasszuk el a tojássárgáját egy tojás fehér részéből egy tojásleválasztó segítségével. Beat a tojásfehérjét, és a levet 1/2 citromból, amíg a bolyhos csúcsok nem formálódnak. Nyissa fel kissé a pórusokat azáltal, hogy öblítse le az arcát meleg vízzel először, majd alkalmazza a tojásfehérjét. Hagyja a maszkot kb. 30 percig száradni, majd meleg vízzel öblítse le.

Aszpirin

Próbáld meg hat bevonat nélküli aszpirin tablettát egy tiszta kávédarálóban vagy egy élelmiszer-feldolgozóban, vagy egyszerűen összetörd őket a viaszos papír rétegei között egy csibékkel vagy gördülőcsappal, amíg finom poret nem kapsz. Kombinálja az aszpirint 1 evőkanálnyi hidrogén-peroxiddal, hogy pasztát hozzon létre. Ezt a pasztát az arcára alkalmazzuk, és hagyjuk 15-20 percig alaposan öblíteni.

Zabpehely

A zablafürdőket sokféle bőrbetegség, mint például a méregtelenítő sok évek kezelésére használják. A pattanások kezelésére is használhat egy zabpehely maszkot. Készítsünk sima, nem azonnali zabpehelyet a csomagok szerint. Hűtsük le meleg szobahőmérsékletre, majd helyezzük az arcra. Szárazra kb. 15 percig tart, majd meleg vízzel leöblítheti. Ez a maszk naponta kétszer használható, amíg el nem kezd a pattanások javulását.

A sárgarépa gazdag A-vitaminban, egy olyan vitamin, amelyről ismert, hogy képes csökkenteni a pattanások okozta bőrpír és hegesedést. Tisztítsa meg és szüntesse meg a megfelelő mennyiségű sárgarépát – egy nagy sárgarépát elegendő egy alkalmazáshoz – és használjon élelmiszer-feldolgozót, hogy ragacsos paszta legyen. Ha a paszta nem elég vastag ahhoz, hogy felfüggeszti, adjunk hozzá lisztet, hogy megvastagítsuk. Vigye fel az arcodra, és hagyja 10 percig. Használja ezt a kezelést néhány nappal. Az arcon alkalmazott sárgarépaléta hasonló előnyökkel jár a maszkhoz.

Keverjünk fél ts. Kámfor lotion és 1 ts. Minden paradicsomlé és a méz, hogy hozzon létre egy ragadós paszta. Alkalmazza a paszta arcát, és hagyja 15 percig maradni. Öblítse le, először langyos vízzel, majd hideg vízzel, hogy megszorítsa a pórusokat.

Az aktív szénszálakat gyakran forgalmazzák nagy kozmetikai vonalak. A drága árcédulával könnyedén elkészítheti otthonát. Próbáljon meg néhány szénalapú tablettát, amely a legtöbb gyógyszeres vagy egészségügyi élelmiszerboltban elérhető, amíg kb. 1 tk. Szénpor. Keverje össze ezt 1 tk. Aloe vera gél vagy gyümölcslé, 5 csepp teafaolaj, 1 tk. Tisztított vizet és egy csipet tengeri sót. Nagy tételt készíthet és tárolhatja a hűtőszekrényben legfeljebb 5 napig.

Sárgarépa paszta

Paradicsom, méz és kámfor

Házi faszén maszk