Különböző softball pitching markolatok

Áttekintés

Csak azért, mert a softball-pályákat alulról szállítják, nem jelenti azt, hogy könnyebben eltalálhatóak, mint a baseball-pályák, vagy kevesebb erőfeszítést igényelnek a tökéletesség érdekében. A Softball számos különböző pályát alkalmaz, amelyek mindegyikét megkönnyíti egy bizonyos fogás a labdán. A markolatok tökéletesítése hatékonyabb pályákat eredményezhet, és nehezebbé teszi az ellenfelednek a labdát.

Négy seam Fastball

A softball egyik legelterjedtebb helyszíne a fastball. Annak érdekében, hogy a golyó maximális sebességgel forogjon és haladjon, megfelelő tapadást kell használni. Ahhoz, hogy megtartsa a fogantyút, tartsa a kezében lévő golyót a tenyérrel, és győződjön meg róla, hogy minden ujja egyenletesen eloszlik a softball varrat leghosszabb részében. Attól függően, hogy mekkora a kezed, lehet, hogy minden ujját el kell terjednie a varrat fölé, vagy kissé felfelé csúsztatnia kell a dudorokat, hogy ne legyenek összhangban a varrat görbével. A kétujjas gyorslabdát is csak két ujjal lehet megcsinálni a varráson, de nem lesz olyan süllyedő, mint a négygombás fastball.

Curveball

Ahhoz, hogy megfelelő görbületet kapj a golyón, tartsd a kezedben és hajlítsd a hüvelykujjadat úgy, hogy pihent a labda alatt. Ezután göndörítse a mutatóujját a gömb oldalán úgy, hogy hajlítva legyen 90 fokos szögben. Tartsa a kezét a labda alatt a pályán, mert kevésbé fogják szorosan a labdát a hüvelykujj helyzet miatt.

Csuklási görbe

A csuklógörcs egy gonosz szikla, melynek során a golyó minden pillanatban megkapja a gúnyt. Ahhoz, hogy tökéletes legyen a csuklógörbe fogása, tartsa a labdát a kezedben, mintha egy négy varratú gyorsbotot csinálna. Kanyarodjon a mutatóujjával úgy, hogy a csuklója megérintse a labdát, de nem a varraton. Ahogy szállítja a pályát, mint egy gyorsball, tolja a mutatóujját a lehető legnehezebb, ami létrehoz egy oldalsó spin a labdát.

Körváltás

A váltás lehet egy megtévesztő csata, amely úgy néz ki, mint egy gyors labda, de lassabban utazik a lemezre, ami a batters korai fellángolásához vezet. Amint azt a neve is jelzi, a kör megváltoztatása úgy történik, hogy a labdát úgy tartja, mint egy négyes varrós fastball, és egy kört hoz létre a mutatóujjával és a hüvelykujjával. A körnek a labda oldalán kell lennie, így a fennmaradó három ujj a labdát támogatja. Amikor felengeded a pályát, csukja be a csuklót, hogy a kör a korsó felé haladjon. Ez létrehozza a gyorslabda illúzióját, miközben lassítja a labda sebességét.