Oktató játékok a 4 évesek számára

Áttekintés

Négyéves korban a legtöbb gyerek készen áll arra, hogy elinduljon az iskola nagy kalandjába. Négyéves nevelési játékokkal való játék az egyik módja annak, hogy segítsen neki megérteni az iskolai tantárgyak alapjait. Meg tud tanulni olyan készségeket, mint például az összeillesztés, számolás, rímelés és más alapok, amelyek segítenek neki az óvodában és azon túl. Az oktatási játékokkal való játszása a fiatalokkal azt is tanítja neki, hogy a tanulás szórakoztató.

Készíts egy meccset

A megfelelő játékok segítenek a négyéveseknek megtanulni, hogyan hasonlítsák össze és szimbolizálják a szimbólum elemeit. Segítségüek lehetnek a fiatal gyerekeknek az olvasás alapjainak tanításában is, melynek során a gyerekeknek össze kell hasonlítaniuk a leveleket és a hangokat, hogy meghatározhassák a szavak kiejtését. A négy éves korosztály körében koncentráljon. A játékhoz 12-20 kártya szükséges, amely 6-10 pár megfelelő képből áll. Keverje össze a kártyákat és tegye lefelé. Minden fordulóban a játékosok két lapot fordítanak, és megpróbálják megtalálni a mérkőzést. Ha a kártyák egyeznek, a játékos megtarthatja őket. Ha nem egyeznek meg, akkor a játékos újra megfordítja őket. A játék célja, hogy megtalálja a legtöbb párt.

Mérje fel

Nagyobb vagy kisebb egy számjáték, amely magában foglalja mind a számlálást, mind pedig annak megértését, hogy melyik számok nagyobbak vagy kisebbek, mint a többiek, fontos tudás, amikor a gyerekek megkezdenék az addíciót és a kivonást. A játékhoz válasszon egy számot 1 és 10 között. Mondja el a négyévesnek, hogy 1 és 10 közötti számot gondol, és kérdezze meg, vajon képes-e kitalálni a számot. Minden találgatás után, mondja el a gyermeke, hogy a szám, amit gondolsz, nagyobb vagy kisebb, mint a találgatása. A játék célja, hogy megtalálja a számot a lehető legkevesebb mozdulattal. Ha találgatja a számodat, vegye fel a számot, és segítsen megpróbálni kitalálni.

Hangzik ki

Játssz egy játékot, hogy segítsen a fiatalnak megtanulni, hogyan illeszkedjenek a hangok, ami fontos lépés az olvasáshoz. A játékhoz egyszerűen kérdezd meg a gyermeket, hogy adjon neked egy szót, amely úgy hangzik, mint bármelyik választott szó, például a “macska”. A válaszok lehetnek “denevér” vagy “kalap”. Ahogy a gyermek megismerkedik a játék koncepciójával, szavakat nyújthat, és szavakkal is felajánlhatja a rímeket. A rímelő gyermekkönyvek olvasása egy szórakoztató módja annak, hogy segítsen kifejleszteni gyermekének a szavak szókincsét.