A koffein tartalmának összehasonlítása üdítőitalokban

Áttekintés

A koffein enyhe stimuláns, amelyet az üdítőitalokhoz adnak. Ha felszívódik, a koffein stimulálja a központi idegrendszert, ami érezheti magát éberen, vagy akár ugrathat. A McKinley Health Center szerint a napi 300 mg koffein mérsékelt fogyasztási szint. A koffein azonban másképp érinti az egyes személyeket – egyesek súlyos elvonási hatásokat, például fejfájást, fáradtságot vagy álmosságot tapasztalhatnak. Éppen ezért fontos tudni, hogy mennyi koffeint fogyasztanak, amikor üdítőitalokat fogyaszthat.

Maximális összegek

Az USA Food & Drug Administration szabályozza, hogy a koffein mennyisége 12 oz. Az ital a Közérdekű Tudományos Központ szerint 71 mg adagonként. Caffeinated üdítők, amelyek ezt a határt vagy közel ezt a határt tartalmazzák: Vault, Jolt Cola, Mountain Dew MDX és Coke Blak. Ez az összeg összehasonlítható egy eszpresszóval, amely 75 mg koffeint tartalmaz. A 16-oz. A kávé 320 mg koffeint tartalmaz.

Közepes összegek

Alkoholmentes italok, amelyek 40 és 60 mg koffeint tartalmaznak 12 ozonként. A Diet Mountain Dew Code Red és a Diet Mountain Dew táplálékokat tartalmaz, amelyek mindegyike 54 mg koffeint tartalmaz, a Good Housekeeping szerint, és a Mello Yello 53 mg-ot tartalmaz. Sok koffeinmentes ital 40 és 50 mg koffeint tartalmaz, beleértve a diétás kokszot, a TaB-t, a Dr. Pepper és a Dr. Pepper étrendet.

Kisebb összegek

Kevesebb, mint 40 mg koffein / 12 oz. A Coca-Cola és a Coca-Cola Zero, melyek mindegyike 35 mg koffeint tartalmaz, a Mayo Clinic szerint. A Pepsi és a Pepsi étrend 36 és 38 mg koffeint tartalmaz adagonként. A Pepsi Wild Cherry 38 mg-ot tartalmaz. A Barq’s Root Sör 22 mg koffeint tartalmaz 12 oz-nál. szolgáló.

Zéró koffein

Néhány üdítő ital nem tartalmaz koffeint. Ezek közé tartozik a 7-Up, Fanta, Fresca, Sierra Mist, Bögre Root Sör és Sprite. Minden íz és változat tartalmaz koffeint.