Gyakorlatok a körte alakú nők számára

Míg a legtöbb nő kedveli a hagyományos homokóra alakot, sok nő nem fogja elérni, még a testmozgással is. Ez azért van, mert a természetes test alakját a váz szerkezete és az izom és a zsír eloszlása ​​határozza meg a szervezetben. Ha körte alakú nő vagy, akkor nem alakul ki banán alakra, de kiegyensúlyozhatja a test alakját a megfelelő gyakorlatokkal. Az aerob testmozgást, az erőt és az állóképességet kombináló edzésprogram csökkenti a testzsírt, javítja a természetes görbéket és javítja az egészségét.

Az Észak-Karolinai Állami Egyetemen végzett tanulmány szerint a nők csak mintegy 20 százaléka körte alakú. A nők többsége valójában téglalap alakú, a derék mérete kevesebb, mint 9 hüvelyk kisebb, mint a csípő vagy mellszobor. A körte alakú nőket gyakran meggyőzte az a meggyőződés, hogy a fenék, a csípő és a combok tömegének hordozása “egészségesebb”, mint a hasban való viselése. Sajnos a “Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism” című kiadványban megjelent másik tanulmány kimutatta, hogy a körte alakú testű embereknél nagyobb a kockázata a metabolikus szindróma kialakulásának, ami szívbetegséghez és 2-es típusú cukorbetegséghez vezethet. Függetlenül a test alakjától, fontos a jó egészségi állapot fenntartása.

Ha van körte alakja, több zsírt tárol az alsó felében. Azáltal, hogy erőt erősít a felsőtestében, vizuális egyensúlyt biztosít. Az izmok építése az egész szervezetben növeli az anyagcserét és zsírt éget a nap folyamán, ezért az izomállóképzéssel is meg kell dolgoznia az alsó testében lévő izmokat. Mérje ki a programot aerob testmozgással az anyagcsere-szindróma megelőzésére, javítsa testösszetételét és növelje az energiát. Az American College of Sports Medicine szerint a legtöbb felnőttnek kétszer vagy három napig kell kiképeznie a heti edzést, és aerob módon gyakorolnia kell közepes intenzitással heti 150 percet.

Edzésprogramjában olyan gyakorlatokat kell felvenni, amelyek az erősségeire épülnek, és javítják testének gyengébb részeit. Ha a teste körte alakú, akkor izomtömeget kíván kifejteni a felsőtestben. Ehhez használjon nehezebb súlyokat, és ne végezzen kevesebb ismétlődő erő-edzés gyakorlatokat, amelyek meghatározzák a vállát, a mellkasát és a hátát. Jó gyakorlatok a sorok, a lábtörlések, a felső prések, a mellkasi prések, a szárnyak, az oldalirányú emelések és a deszkák.

Az izomállóképességet az alsó testéhez hasonlóan segít meghatároznia az izmok formáját, és javíthatja a munka hosszabb ideig tartó fenntartását. Az izomállóképesség növelése érdekében több ismétlést végezzen könnyebb súly mellett. Ezeknek a gyakorlatoknak a végrehajtása javítja a funkcionális erősséget, és segít a nap folyamán aktívabb működésében. Ragaszkodjon, szedje fel a zászlót, a tollakat, az invertált szórólapokat és a lépéseket.

Egészségügy

Készítsen egy jól körülhatárolt gyakorlati programot

Határozzon meg egy erős felsőtestet

Javítsa az alsó test izomállóképességét