Gyakorolja az adrenalin szintjét

Amikor testét hangsúlyozza, a mellékvesék felszabadítják az adrenalint, hogy megakadályozzák a szervezet károsodását, valamint felkészüljenek bármilyen veszélyre. Ezt a küzdelemre vagy repülésre adott válaszként is ismerik. Ha testmozgást végez, a teste adrenalinot szabadít fel az aktivitás támogatására, ami megnöveli a szívfrekvenciát és a vérnyomást, és nagyobb toleranciát jelent a fájdalomhoz. Különböző mennyiségű adrenalin szabadul fel az edzés intenzitásától függően.

A legjobb erő-edzés gyakorlatok az adrenalin növelésére olyan összetett mozgások, amelyek egyidejűleg több izomcsoportot is használnak. Kezdje a rövid cardio session 10-15 percig, majd lépjen a súlyokra. Végezze el a guggolásokat. Kezdje a talpával állni a váll szélességével. Tegye a rúdot a csapdák tetejére, ne a nyakadra, majd lassan mozogj lefelé hajlítva térddel, és tolva a gluteális izmokat. Tartsa egyenesen a szemét és a hátát. Csináljon összesen nyolc-tizenkét reprodukciót három készletre. Ezután hajtsa végre a futóművet. Kezdje a lábát a váll szélességével. Tartsa a súlyzót közel a testedhez a mozgás során. Lassan engedje le a botkormányt, amíg a középcsúszda közepén van. Könnyedén hajlítsa a térdét, miközben lecsukja a sávot, és egyenesen tartja a hátát. Tartsa szemét előre az egész mozgás, majd nyomja a lábad, ahogy hozza a súly vissza. Csinálj három 10 ismétlést.

A kerékpározás egy olyan kardiovaszkuláris aktivitás, amely a szervezetet felszabadítja az adrenalin felszabadítására. A ciklus során a tüdõnyomás megnövekszik, és a szíve több testet szivattyúz a szervezetben, ezáltal az adrenalin felszabadulása további glükózellátást biztosít. 30-60 percig cikázhat mérsékelt vagy fényerősség mellett. A nagy intenzitású kerékpározás 15-20 percig növeli az adrenalin mennyiségét.

A sprintelés több energiát és energiát igényel, így a szervezet kortizolt bocsát ki, hogy támogassa a tevékenységet a küzdelem vagy repülés válaszaként. (Lásd a 4. referenciát) A harc vagy repülés reakció aktiválódik a szervezetben, amikor stresszt tapasztal. A szervezet a stressztől szenved, mivel azonnali energiaforrásokat nyújt. Ne fusson a sprint-gyakorlatok a közepes vagy könnyű kocogások váltakozó erőkifejtéssel. Jog két percig, sprint 30 másodpercig, majd ugrál két percig. Tegyen összesen 12-20 sprintet, a tolerancia szintjétől függően.

A ugrást ugrókötelekkel vagy ugrókkal lehet végrehajtani. Húzza el a kötélzetet összesen három, 30-50 ismétléssel. Amikor ugrálógombokat készít, indítsa el a tevékenységet a lábaddal együtt, és a karját az oldaladon. Ugorj el, hogy a lábad csak kicsit szélesebb legyen, mint a váll szélessége, majd vigye fel a karjait a feje fölé, és vegye vissza a kezdő pozícióba. Végezzen összesen három, 25-50 ismétléssel. Az ugrások sebességének és magasságának növelése miatt a szervezet több adrenalin szabadul fel.

Ügyeljen arra, hogy ne gyakoroljon túl sokat, és hagyja, hogy teste helyreálljon az edzések között, hogy elkerülje a kortizol felépülését. A nagy mennyiségű kortizol káros tüneteket okozhat, mint például a súlygyarapodás, az energiahiány és a szédülés. A mellékvese fáradtságát meg lehet előzni azzal, hogy elegendő kalóriát fogyaszthat a kiegyensúlyozott étellel, és éjszaka legalább nyolc órát alszik. A vércukorszint és vérnyomás ellenőrzése jelezheti jelenlegi adrenalin szintjét. Az adrenalin és egy másik hormon, a noradrenalin hatással van a vércukorszintre. A normál vércukorszint körülbelül 3,5-6 mmol / l.

Erő edzés

Kerékpározás

futásnak

Jumping

Az Overtraining kockázata