Krémek a hámozáshoz

Hidratáló krém

A bőr legkülső rétegét az epidermisznek nevezik, és ami észrevehetően hámozik, amikor egy másik tényező egyikének van kitéve. A hámlasztó bőr csúnya, viszkető és bizonyos szinteken veszélyes az egészségre. A peeling okát nem csak a napfény túlzott expozíciója, hanem a rákos, fertőző és allergiás tényezők széles skálája is követheti, a Mayo Clinic szerint. Miután meghatározták, hogy a bõr peelingje van, különbözõ krémek vannak, amelyek alkalmazhatók az epidermális rétegének orvoslására.

Clotrimazole és Terbinafine krémek

Ha a bőrt túl van téve a napfénynek vagy más ultraibolya fénynek, a szervezet védőszerét, a melanint megszünteti normális hatása. A melanin meghatározó tényező a pigment vagy a bőr színében. Amikor egy személynek nincs melaninja a testében, akkor albinizmusnak nevezzük. Miután a nap sugarai áthatolják a bőrüket egy olyan szintre, ahol a melanin nem képes leküzdeni, az expozíció után látható a peeling mellékhatása. A MedlinePlus bármilyen hidratáló krémet használ a hámozáshoz, de javasolja, hogy távol tartsák azokat a termékeket, amelyek benzoként, lidokaint vagy kőolajat tartalmaznak.

Desonide krém

A sportoló gyermeke egy gombás fertőzés, amely nem súlyos vagy életveszélyes. Ennek oka az a gombás, amely égést, repedést, viszketést és peelinget okoz lábujjai között. A Clotrimazole a Lotrimin és a Mycelex márkanevek generikus neve. Ez a krém gombaellenes gyógyszerként működik, amely megakadályozza a gombasejtek további növekedését. A klotrimazolhoz hasonlóan a terbinafin. A terbinafin a Lamisil generikus neve, és a gombás sejtek növekedését is megállítja. Amikor a klotrimazolt és a terbinafinot összehasonlították egy, a “British Journal of Dermatology” című, 2006-ban publikált tanulmányban, kimutatták, hogy a terbinafin hatásosabb a rágcsáló gombák kezelésére.

A Seborrheic dermatitiset a Mayo Clinic szerint foltos lélegzéssel, viszketéssel, hámlással és korpásodással jellemezhetjük. A legfontosabb a fejbőrön, de megtalálható a test más részein is. Ha ez a bőrbetegség a fejbőrön kívül más helyen található, krémeket lehet használni a tünetek kijavítására és a bőrfelület javítására. Kezdeti kezelés az over-the-counter gombaellenes krémek alkalmazása. Az OTC krémek alkalmazása után még mindig fennálló tünetek a ketokonazol és a dezonid kombinációját foglalják magukban. A ketokonazolt szájon át alkalmazzák, és a tüdőt tüneteket mutató epidermiszre a desonidet alkalmazzák.