Otthoni gyakorlatok nőknek a tricepszek számára

Miközben nem tudja megváltoztatni a genetikai test összetételét, megakadályozhatja a puha karokat, vagy a “denevérszárnyakat”, ha a tricepszis izmokat gyakran viszi. Végtére is, a tricepszek a felső karaink kétharmadát teszik ki. Egy pár súlyzót és ellenállási sávot adhat a tricepszeknek egy gyors edzéssel a nappaliból.

Triceps Push-Up

Míg a hagyományos push-upok elsősorban a mellkasi izmokat mőködtetik, egyszerűen a kezüket közelebb húzva, és a könyökét testéhez közel tartva a gyakorlat során a hangsúlyt a tricepszre helyezi. Térdelj le a padlóra, a kezeid a padlón egy kicsit közelebb, mint a váll szélessége. Az ujjait előre kell mutatnia. Annak ellenére, hogy egyenes vonalat tart a lábain, a hátán és a fején, nyújthassa karjait, miközben felemeli a törzsét a lábujjaid súlyával. Lassan engedje le testét a padlóra, tartsa a könyökét a testéhez közel. Ha nem tudja elvégezni a gyakorlatot a lábujjakból, helyezze a térdét a padlóra, ügyelve arra, hogy a gyakorlat során tartsa egyenesen a hátát.

Tricepsz Push-Downs

Míg a tricepszis lenyomása általában kábelcsatornát igényel az edzőteremben, akkor otthon is végezheti őket, ha az ajtószerkezet tetejéhez egy ajtózárat rögzít. Az ajtó előtt álljon, az ellenállási sáv egyik végét minden kézben, a tenyerek egymás felé néznek. Kezdje a kezét közvetlenül a mellkas elé helyezve. Lassan tolja le az ellenállási szalagokat, és emelje a karját a padló felé. Röviden és lassan tartsa vissza a kiindulási helyzetbe.

mártogatós

A döfések a testtömegedet használják a tricepszis izmok ellen. Üljön egy erős szék szélére, és kezével kezelje a szék mindkét oldalán lévő széleit. Helyezze a lábát a padlóra, úgy, hogy térde kissé meghajlott. Vigye el a testét a székről, és lassan engedje le a törzsét a padlóra, amíg a könyök 90 fokos szögben nem hajlik. Tolja fel a tricepszet, nyújtsa karjait és emelje fel a törzsét. Tartsa a könyökét a testéhez közel a gyakorlat során.

Tippek a tricepszek fejlesztéséhez

Négy-hat, nyolc-tizenkét reprodukció egy testmozgásra elegendő ahhoz, hogy erősítse és hangosítsa a tricepszis izmokat. Töltse ki ezt az edzést egy napot hetente. Ha unatkozol a saját otthoni súlyozási rutinoddal, próbáljon ki egy szabadidős tevékenységet, amely a tricepszeket célozza meg, például a teniszezés vagy a síelés.