A magnézium-klorid gyakori alkalmazásai

Áttekintés

A magnézium-klorid egy sokoldalú összetétel, mely számos felhasználási területet tartalmaz az élelmiszer-előkészítésben, az egészségügyben és a személyi jólétben, a közúti ellátásban és az iparban. A természetben előforduló só, a magnézium-klorid beszerezhető a tavakból és a partmenti lerakódásokból. Ahelyett, hogy egy nem asztali sónak tekintjük, hasznosnak tartjuk, ha figyelembe vesszük, hogy a magnézium-klorid mindennapi életében felhasználható.

Étel előkészítés

A magnézium-kloridot népszerűen használják az ételkészítésben, különösen az ázsiai közösségekben és a gyermekek képleteiben. A magnézium-klorid koaguláló szerként működik a szója folyékony formáiban, segítve az anyagot a tojás kiszolgálása történetében.

Egészségügyi kiegészítés

A magnézium-kloridot általában kiegészítőként használják. Ez az elsődleges kiegészítő vegyület, amely segít a magnéziumszint növelésében a szervezetben, a Dietary Supplements Hivatala szerint. A magnézium maga felelős több mint 300 biokémiai folyamattól a szervezetben, és a magnézium-klorid-kiegészítők az egyik hatékonyabb módja annak, hogy növeljék a szervezet biológiailag elérhető magnéziumszintjét.

De-icing ügynök

Érdekes, hogy a magnézium-klorid a világ egyik legnépszerűbb jégmentesítője. A Montana Közlekedési Minisztérium leírja a magnézium-klorid utakon történő szokásos használatának módját, azaz a vegyi anyag folyékony formáját kell használni, és a fagypont alatti hőmérséklet-csökkenést megelőzően át kell permetezni az úton. Ez megakadályozza a jég kialakulását az úton. Azonban a magnézium-kloridot permetezhetjük vagy alkalmazhatjuk kőkemény só formájában, miután jég keletkezett, hogy eltávolítsuk a jégfelhalmozást az úttestekről, az utakról és a járdákról.

Ipari termelés

Egészségügyi és közbiztonsági felhasználása mellett a magnézium-kloridot számos ipari eljárásban, köztük a textiltermelésben is használják. A “Water Research” folyóirat megjegyzi, hogy a magnézium-klorid környezetvédelmi alkalmazási területei közül az ipari festék és festékhulladék eltávolító anyagként is használható. Különösen gyakori a nyomdaüzemekben és más papírgyártó központokban, ahol semlegesíti és tisztítja a szennyvíz melléktermékeket.