Veszélyeket és a késői terhességmegszakítás kockázatát

Áttekintés

Az abortusz a fogamzás termékeinek idő előtti kilépése. Minden államnak megvan az a saját definíciója, hogy mi számít későbbi abortusznak. Az átlag úgy tűnik, hogy magában foglalja a húsz első hetet a terhesség, amikor azt sugallják, hogy a magzat élhet a méh kívül. Az orvosok számos okból végeznek késői fogamzásgátlást, például magzati születési rendellenességeket vagy az anya biztonságát. Minden abortusz, mint a legtöbb invazív orvosi eljárás, bizonyos mértékű kockázattal jár. A késői abortuszok több veszélyt is hordozhatnak az elvégzett eljárás típusától függően.

Fertőzés

Az orvosok végzik a későbbi terhességmegszakításokat a Dilation és Evakuálás (D és E) eljárással. A betegek az infekció lehetősége miatt az eljárás megkezdése előtt antibiotikum adagot kapnak. A Terhességi Központ kijelenti, hogy ez a méhbe bevezetett műtéti eszközök miatt fordulhat elő. Ez a magzati részek miatt is fennmaradhat. Egy fémszerkezet a méh belső burkolatát átszúrja, hogy minden tartalmat evakuáljon. Mindazonáltal az elhalt szövet még mindig a méhen belül marad. Amikor ez megtörténik, a fennmaradó szövet elbomlik és beléphet a véráramba, amely szepszist okoz. A szisztémás fertőzés jelei közé tartozik a fejfájás, az izomfájás, a szédülés és a betegség általános érzete. A szepszis lázzal vagy anélkül jelenhet meg.

Vérmérgezés

A Cleveland Klinika a szepszis vagy a szeptikémia súlyos betegségének minősül, amelyet a szervezet fertőzésre adott reakciója okoz, ami széles körben elterjedt vérrögképződéshez és gyulladáshoz vezethet. Az Egészségügyi Orvosok beszámol arról, hogy az RU486, amelyet abortusz tabletta és mifepriszton néven is ismert, jelentős mennyiségű halált okozott a vérzés és a fertőzés következtében. A szeptikus megbetegedések késői terhesség utáni tünetei közé tartoznak a láz, a hidegrázás, a súlyos hasi fájdalom, a rossz szagú hüvelyváladék és a túlzott vérzés.

Nehéz vérzés

Normális, hogy bármilyen abortusz után vérzés lép fel. Azonban, ha a méh könnyeket vagy lyukakat okoz az eljárás során, akkor fennáll a vérzés. A Nemzeti Abortusz Szövetség szerint, ha olyan vérzést tapasztal, amely nagyobb lesz, mint a normális menstruációs periódus legnehezebb napja vagy egy órán belül több mint két maxi betétet áztat, akkor azonnal lépjen kapcsolatba a sebészével.

Szakadt vagy perforált utterus

Ezt az eljárást elvégző orvos anélkül teszi, hogy a méh látná. A méhbe történő bevezetéskor perforáció vagy szakadás lehetősége merül fel. A késői terhességmegszakítások alatt ez különösen igaz, mivel a magzat nagyobb és a méh vékonyabb. Perforált méh esetén műtétre lehet szükség a szakadás megszüntetéséhez, vagy szélsőséges esetekben a méhet el kell távolítani.