300 mg gabapentin alkalmazására

Epilepszia

Az orvosok leggyakrabban a generikusan megnevezett gabapentint 300 mg-os dózisban írják elő naponta egyszer, vagy naponta háromszor, attól függően, hogy melyik állapotot rendelték el. A Gabapentin 300Mg a gamma-amino-vajsav szintjének emelésére szolgál, az úgynevezett GABA-t, neurotranszmittert az agyban, mondja a MayoClinic.com. Az emberek gabapentin 300 mg-ot fogyaszthatnak folyadék, pirula vagy kapszula formájában.

Postherpetikus neuralgia

Az orvosok elsősorban a gabapentin 300 mg-ot írják elő, hogy segítsenek az epilepsziában szenvedők elleni görcsök kezelésében. A gyógyszerek a GABA szintek emelése révén csökkenthetik ezeket a görcsöket és görcsöket, a MayoClinic.com beszámol, bár az orvosi kutatók még nem tudják, hogy az alacsony GABA szintek mennyire kapcsolódnak epilepsziás görcsrohamokhoz. Pontosabban az orvosok előírják a gabapentin 300 mg-ot a részleges rohamok kezelésére. A rohamok, az Országos Egészségügyi Intézmények beszámolója olyan szokatlan elektromos tevékenység miatt következik be, amely hirtelen az agyban történik. Az Epilepszia Alapítvány részleges rohamait csak az agy jobb vagy bal oldali részén végzik, bár teljes rohamokhoz vezethetnek. A szervezet azt mondja, hogy a részleges rohamok tovább oszlanak meg az egyszerű szenvedőnek a tudatállapotban, és összetett részleges rohamok, amelyekben a személy elveszti az eszméletét, vagy a roham során károsodást szenved. Az Epilepszia Alapítvány szerint ezek a rohamok a leggyakoribb epilepsziákban fordulnak elő.

Diabeteses perifériás neuropátia

Amikor egy gyermek vagy felnőtt kapja a bárányhúrt, akkor az embernek sokkal később felléphet a betegség, miután abbamaradt. Az övsömörnek nevezik, mert a varicella-zoster vírus a szervezetben marad, a bárányhimlő után, a National Institutes of Health jelentésben. A zsindelyek viszketést, bizsergést és fájdalmat okoznak. A fájdalom, amelyet utóherpetikus neuralgiának neveznek, az idegek károsodása miatt következik be, és hónapokig és évekig folytatódhat. Az orvosok előírhatják a gabapentin 300 mg-ot, a két szokásos antikonvulzív hatás egyikét, amely segít a folyamatos neurológiai fájdalom kezelésében.

A National Diabetes Information Clearinghouse szerint a neuropathia akkor fordul elő, amikor az idegek, amelyek nem javíthatók, megsérülnek. A diabéteszes perifériás neuropátiában szenvedő betegek károsítják az idegeit a végtagoknál: karjában, kezében, lábában, lábában és lábában. Előfordulhat, hogy nem minden ilyen helyen fordul elő, és leggyakrabban a lábaknál fordul elő. Az idegkárosodás ezeken a területeken égést, fájdalmat és bizsergést okozhat. A fájdalom folyamatosan érezhető, például olyan méhek, amelyek folyamatosan szétzúznak a területen. Az orvosok szintén előírják a gabapentin 300 mg-ot a fájdalom csökkentésére, a MayoClinic.com jelentése szerint.