Olyan betegségek, amelyek a mosómedve terjedhetnek az emberekre

Áttekintés

A Racconok olyan agresszív állatok, amelyek megtámadják a betegségeket az emberekbe, harapás, karcolás és akár közvetett kapcsolat révén. Mivel nem ritka, hogy néha találkozunk ezekkel a szőrös állatokkal az otthonaink körül, különösen éjszaka, amikor ételeket takarítanak meg, fontos, hogy a jelenlétüknél fogva vigyázzunk, és közös óvintézkedéseket alkalmazzunk, amikor olyan anyagokat kezelünk, amelyekkel kapcsolatba kerültek vagy elmaradtak .

Rabies vírus

A moszatokban a leggyakoribb betegség a veszettség. A veszettség vírusa fertőzi a központi idegrendszert emberekben, és ez vezethet a fevérekhez, a hallucinációkhoz és a rohamokhoz. Ha a mosómedve veszti a veszettséget, a vírus jelen van a nyálban, így a fertőzött mosómedve átviheti a betegséget harapással vagy karcolással, mivel a karmájuk valószínűleg érintkezésbe kerül a szájával. A vadonban lévő mosómedvektől való távolmaradás mindig jó ötlet, de ez különösen igaz, ha viselkedésük különösen agresszív vagy hibás. A veszettség halálos lehet, de nagyon kevés bizonyíték van a mosómedve-szerzett veszettségre, amely emberi halálhoz vezetett.

Salmonella

A szalmonella baktériumok megtalálhatók a mosómedve-székletben, és az emberek a szalmonellafertőzésekkel érintkeztethetnek az ürülékkel való érintkezés eredményeképpen, majd a mikroorganizmusok lenyelésével, véletlenül a kézből a szájba való átvitelével. Ezek az egyedi baktériumok hosszú ideig száraz környezetben fekszenek, és kedvező körülmények között aktívak lehetnek. A szalmonella mérgezés lázzal, hasi fájdalommal és súlyos hasmenéssel járhat. Különösen veszélyeztetheti a gyermekeket, az időseket és az immunhiányos személyeket.

orsóféreg

A mosómedve nagyszámú kerek tojást képes kiüríteni székletükön keresztül. A tojások világosak és légáramlatokká válhatnak, amelyek potenciálisan belélegzéssel járó fertőzésekhez vezethetnek. A véletlen lenyelés is megfertőzheti a gazdahelyet. A körkörös paraziták súlyos egészségi problémákat okozhatnak az emberben, mivel befolyásolják a központi idegrendszert, és károsíthatják a test szerveit, beleértve az agyat is. A legsúlyosabb kerekférgekkel kapcsolatos fertőzések látásvesztést, vagy akár kómát eredményezhetnek.

leptospirosis

A Leptospira baktérium a Leptospirosis betegséget okozza, amely fertőz egy embert és egy sor más állatot, beleértve a mosómedve ket. Ezek a mikroorganizmusok a vizelettel ürülnek ki, így az emberek az ilyen baktériumok által szennyezett ivóvizet fertőzhetik meg. A Leptospirosis enyhe esetekben magas vérnyomás, testfájdalom, valamint hányás és hasmenés jelentkezhet. Súlyosabb esetek vérszegénységhez, meningitiszhez és májelégtelenséghez vezethetnek.