Szívverések percenként a gyakorlatban

A pulzusát percenként percenként számítjuk. Ez azt a számot jelenti, amikor a szíved megegyezik percenként. Megtanulhatod, hogyan tudsz lépést tartani és nyomon követni az előrehaladást a pulzusszámának megfigyelésével. A pulzus számítása könnyű, és attól függ, hogy milyen gyakorlati célokat szolgál. Mielőtt elkezdené az új edzésprogramot, vagy eldöntheti, hogy mennyire intenzív a program, konzultáljon orvosával.

A pulzusmérés megfigyelése nagyon hasznos. Először is, egy ötlet, hogy milyen keményen dolgozol. A céloktól függően előfordulhat, hogy egy adott pontig megtartja intenzitását. Ha figyeled, hogyan reagál a pulzus a testmozgásra, akkor olyan visszajelzést kapsz, amelyre szükséged van annak megállapításához, hogy keményebben vagy könnyebben kell dolgozni.

A rendszeres edzéshez való alkalmazkodás az a képesség, hogy ugyanazt a munkát elvégezze alacsonyabb pulzusszámmal. Ez azért fordul elő, mert a fiziológiás változások a szervezetben a testmozgás eredményeként jelentkeznek. A szíved képes lesz több vérre szivattyúzni ütemenként, amely a működő izmokat kínálja a szükséges vér és oxigén számára, de kevesebb erőfeszítéssel. A kapillárisok, az alacsonyabb nyugalmi pulzusszám, az alacsonyabb vérnyomás és a nagyobb vérkeringés megnövekedett száma mind hozzájárulnak ehhez az adaptációhoz.

Az első lépés annak meghatározásában, hogy mi legyen a pulzusszám, az a maximális pulzusszám becslése. A legegyszerűbb módja ennek az általános személyre szabott képlet használata. A férfiak számára a maximális pulzusszámot úgy számolhatjuk ki, hogy az életkorot 220 év alatt levonjuk. Például egy 20 éves férfi 200 percenként maximális pulzusszámot kap. A nők számára egy újabb szabvány a korának 88 százaléka, és 206-tól levonja.

A pulzusszám sebessége attól függ, milyen intenzitása van a testmozgásnak, amelyen dolgozni szeretne. Az American Heart Association azt javasolja, hogy gyakoroljon valahol a maximális 50-85 százalékát. A kezdőknek ezen a tartományon belül kell indulniuk, és javítaniuk kell a fitnesz szintek javításával. A cél pulzusszámának kiszámításához egyszerűen szaporítsd meg a százalékos tizedes számot a maximális pulzusszámmal. Például ugyanaz a 20 éves férfi, aki az előző részből áll, maximálisan 65 százalékát kívánja gyakorolni. Legmagasabb pulzusszáma 200, amint azt már tudja. Ezután 0,65-re növelte a 200-at, és megállapította, hogy a maximális pulzusszámának 65 százaléka 130 ütés percenként.

Lehet, hogy nem praktikus néhány ember megfigyelni szívritmusát a testmozgás során. Bizonyos gyógyszerek, mint például a vérnyomás csökkentésére előírt készítmények, szintén befolyásolhatják a pulzusszámát. Mielőtt elkezdené egy edzőprogramot, beszéljen orvosával arról, hogy milyen keményen kell dolgoznia. A súlyok emeléséhez a pulzusszám az emelés során és közvetlenül az emelés után változik, szemben a 30-90 másodperces pihenés után. Intervallumképzés esetén a szív az intervallum intenzitásától függ.

A monitor intenzitása

Monitor a fitness eredményei

Maximális pulzusszám

Beats Per Minute a gyakorlatban

szempontok